Torna

112 Illes Balears

Tornar al llistat de notícies

14/04/2014

El SEIB 112 es dóna a conèixer a una vuitantena d'alumnes de l’escola Camilo José Cela de Palma

Els alumnes han après com funciona l'112 i com reaccionar davant algunes emergències

El Servei d’Emergències 112, depenent de la Conselleria d'Administracions Públiques, seguint el seu programa "112 a les Escoles" ha desenvolupat una sessió divulgativa a l'escola pública Camilo José Cela de Palma. Prop de  80 alumnes de 3er i 4t de primària han participat en aquesta activitat organitzada pels tècnics del SEIB 112 sobre l'ús i el funcionament del telèfon únic europeu d'emergències.
D’acord a les necessitats del centre l’activitat ha constat de dues parts: una xerrada per explicar què és i com funciona el servei i un taller pràctic de com es gestiona una emergència.
La primera activitat ha consistit en una xerrada en què un tècnic del SEIB112 ha informat els alumnes sobre la tasca que desenvolupa el telèfon 112 i com s’ha d’utilitzar. Els escolars s'han mostrat molt interessats en conèixer les peculiaritats de la feina que desenvolupen els professionals del món de les emergències, i han formulat moltes preguntes sobre casos concrets en els quals cal recórrer al telèfon únic d'emergències.
Se’ls ha insistit molt en que només han de marcar l’112 en els casos d’emergència i a més se’ls ha explicat que si marquen el telèfon per equivocació és molt important que no pengin i que expliquin als gestors telefònics que s’ha tracta d’una errada. També que s’els ha recalcat molt l’ús adequat d’aquest servei i la falta greu en què s’incorre quan es realitzen bromes o falses alarmes.
El taller ha consistit en la simulació d’un incendi forestal i s’ha triat a un dels alumnes que ha fet de gestor telefònic i s’han distribuït entre la resta d’escolars els diferents rols dels organismes que actuen en una emergència: uns han fet de policies, altres de bombers, altres de sanitaris i un altre grup de guàrdies civils.
Els centres escolars que estiguin interessats en organitzar un taller i/o una xerrada a la seva escola ho poden demanar telefonant al 871 114 274 (8 a 15h., de dilluns a divendres) o bé per correu electrònic: administracion@112ib.com