Les noves tecnologíes són un element clau per a la competitivitat dels territoris i també per al desenvolupament integral de les seves societats. El Govern de les Illes Balears, conscient dels reptes que suposa el nou món global d'Internet ha dissenyat una fulla de ruta basada en 10 eixos clau.
Inclusió digital
Acord #1 .- Per la inclusió digital
Se posarà en marxa un sistema d'acreditació de coneixements TIC, ACTIC, per tal d'augmentar les competències TIC de la ciutadania tant en l'àmbit particular com laboral. D'aquesta manera se podrà exercir una ciutadania digital més conscient alhora que es millorarà l'exercici professional, amb capacitacions específiques segons el lloc de treball.

 

Creative Commons
Acord #2 .- Per la lliure circulació de la cultura
El Govern renuncia al Copyright en favor del Creative Commons. És a dir, tot el que se pagui amb dobles públics podrà ser divulgat, difós i reutilitzat per la ciutadania i les empreses amb finalitat de divulgació i creació cultural. El Govern promourà posar a l'abast de la ciutadania creacions culturals no limitades pel Copyright.

 

Eficiència AAPP
Acord #3 .- Per l'eficiència de les Administracions Públiques
El Govern promourà, a través d'un conveni d'interoperabilitat, l'ús eficient dels recursos TIC de les diferentes administracions creant sinergies que permetin crear economies d'escala i la reutilització de recursos. D'aquesta manera es produirà un important estalvi de costos i una major eficiència en la gestió que repercutirà en un atenció ciutadana de major qualitat.

 

Dades obertes
Acord #4.- Dades Obertes, una passa més cap a la transparència
El Govern ha possat en marxa un sistema d'obertura de dades per la ciutadania i empreses per aconseguir més transparència, més interoperabilitat, més participació ciutadana, un goern més obert i de servei i generació de valor econòmic. Ara seran les conselleries, a través d'una instrucció de Presidència, les que alliberaran les dades.

 

OBSI
Acord #5.- OBSI, un observatori per avaluar les polítiques públiques digitals
Amb la creació formal de l'Observatori Balear de la Societat de la Informació el Govern se dota d'un instrument d'avaluació de l'eficiència de les polítiques públiques digitals alhora que posa en marxa els sensors que han d'alertar dels canvis socials que es produeixein i poder així engegar les polítiques adients.

 

Escola 2.0
Acord #6.- Escola 2.0.
Una gran aposta d'aquest Govern és la normalització de les aules amb suports digitals adients: ordinadors i pissares. Aquesta no és una mesura pedagògica sinó la inclusió a l'aula dels elements digitals que són comuns fora d'ella. En aquest sentit, i conscients que la tecnología per si sola no aporta res, es posa en marxa l'entorn virtual d'aprenentatge a l'abast de cada aluman del sistema obligatori.

 

Història salut
Acord #7.- Història de salut
Balears és un referent estatal en TIC aplicades a la salut. Els darrers anys s'ha fet un gran esforç per integrar totes les dades sanitàries. Ara el repte és que el pacient pugui accedir-hi. És per aixó que es posa en marxa el Portal del Pacient com element de comunicació de la ciutadania amb el sistema pública de salut.

 

Teletreball
Acord #8.- Teletreball
Evitar desplaçaments innecessaris contribueix a la sostenibilitat mediambiental i afavoreix la conciliació de la vida laboral i familiar així com dóna una major qualitat de vida als treballadors sense reduir la seva productivitat. En aquest sentit s'encarrega a la Direcció General de Funció Pública un pla de teletreball per al personal de la CAIB així com mesures de suport per a les empreses de les Illes Balears a través de la Direcció General de Treball.

 

Programari Lliure
Acord #9.- Programari lliure
El Govern de les Illes Balears fa una clara aposta pel programari lliure com element garant de la independència tecnológica i el desenvolupament de la indústria TIC local alhora que es compromet amb els valors de cooperació. En aquest sentit, la Comissió d'Informàtica vetllarà per l'adopció en el sistema públic de solucions lliures front a les propietàries.

 

Cloud computing
Acord #10.- Cloud computing a l'Administració Pública
Compartir recursos per a fer-ne un ús més eficient és responsabilitat de les Administracions Públiques. L'avanç tecnològic permet noves solucions més barates i més pràctiques com uin Centre de Procés de Dades, CPD, per a les AAPP de les Illes Balears. El Govern aposta per aquesta solució i la inclourà a les inversions estatutàries properes.