Torna

112 Illes Balears

Tornar al llistat de notícies

18/04/2013

Presentat el servei d'atenció de l'112 a persones laringectomitzades

El conseller d’Administracions Públiques, Simón Gornés, el conseller de Salut, Família i Benestar Social, Martí Sansaloni, i la presidenta de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, Teresa Martorell, han presidit la celebració del cinquè Dia Balear de la Prevenció i Tractament contra el Càncer de Laringe.
El conseller d’Administracions Públiques, Simón Gornés, ha explicat que avui mateix ha entrat en funcionament el servei d’atenció especial de comunicació de l’112 per a persones que han estat laringectomitzades, a través de telèfons  fixes. Es tracta d’un codi dissenyat per què persones que tenen dificultats en la parla, a conseqüència d’aquesta operació, puguin comunicar-se amb el SEIB 112 en cas d’emergència. El codi és molt senzill i només cal marcar una tecla en funció de l’organisme que es precisa: policia, serveis sanitaris o bombers. Aquesta atenció especial és fruit d’un conveni signat el 15 de novembre de 2012 entre la Conselleria d’Administracions Públiques i l’AECC.
L’AECC ha presentat la guia on s’explica que cal registrar-se com a usuari laringectomitzat, perquè el sistema detecti la telefonada i automàticament s’activi el codi especial de comunicació.