Informació del contracte:
Objecte del contracte:
Enfortir l'abastiment dels menjadors escolars públics amb aliments de producció local i ecològica, i suport als programes de la Conselleria i de SEMILLA de promoció de coneixement del món rural i pesquer a través de l'escola.
Més concretament, els objectius de l’acció són:
- Enfortir la cadena alimentària de l'illa d'Eivissa amb accions de suport al sector primari i la promoció dels productes alimentaris balears de qualitat, iniciant accions dirigides al sector públic que proporciona directa o indirectament serveis d’alimentació i alhora desenvolupar polítiques i programes específics d’abastiment de producció saludable i sostenible a la població educativa de l'illa d'Eivissa.
- Recolzar els programes de la Conselleria i de SEMILLA per a la promoció de coneixement del món rural i pesquer (Sector primari de les Illes Balears, «De la mar a la taula», «Conèixer els productors» i «El gust dels aliments de les Illes Balears») dirigides al sector educatiu i la promoció dels productes de l'illa d'Eivissa de qualitat.
Descripció de les actuacions que s’han dut a terme:
a) Planificar menús escolars
b) Elaborar i desenvolupar tallers formatius en nutrició i en cuina dirigits a la família educativa de l’illa d’Eivissa.
c) Impartir i preparar el contingut de cursos del coneixement de la cultura agrària i pesquera adreçada al sector productor d'aliments i a la comunitat educativa a l'illa d'Eivissa.
d) Organització de visites.
Import d'adjudicació: 11.825 € + IVA.
Adjudicatari: CATERING S' OLIVERA S.L.
Plec de prescripcions tècniques: Plec de prescripcions
Enllaç a la Plataforma de contractació: https://contrataciondelestado.es/wps/poc?uri=deeplink%3Adetalle_licitacion&idEvl=7E2sMICqBGqiEJrVRqloyA%3D%3D
Menús escolars:
- Menú de tardor (octubre, novembre i desembre): Menú de tardor
- Menú d'hivern (gener, febrer, març): Menú d'hivern
Mòduls:
Mòdul 1: alimentació saludable
Mòdul 2: alimentació sostenible
Mòdul 3: malbaratament alimentari
Mòdul 4: la cuina i el menjador com a espais educatius
Receptes:
Es varen fer fins a 16 receptes entre les que es troben: xips de kale, pizza de coliflor, crema de carbassa, croquetes de moniatio i mongetes, magdalenes d'ametlla pastís de gató.
Per complementar els mòduls, cadascún conta amb 4 receptes. Amunt es troben de forma resumida en vídeo i per a més detalls, com les quantitats, es troben en format pdf a continuació:
Visites virtuals:
Són una sèrie de vídeos curts d'uns 3 o 4 minuts on els treballadors ens varen mostrar en què consistia la seva feina. A més, ens expliquen curiositats o informació d'interés del producte que treballen. Han participat la Confraria de Pescadors d'Eivissa, finca s'Hortgànic, Pla de Corona Ametlla o sa Granja Can Pep Lluquí entre d'altres.
Unitats didàctiques:
Són ponències que es varen dur a terme a través de la plataforma Zoom el dia 27 de febrer de 10 a 12h. Consistien en les següents:
- "D'Eivissa a taula" per Josep Lluís Joan, tècnic de promoció agroalimentària del Consell Insular d'Eivissa.
- "Ecofeixes, un projecte sostenible", per Josan Aguiló, agricultor d'Ecofeixes.
- "Importància del consum de producte local a nivell nutricional i sostenibilitat", per Marga Serra, coordinadora de projectes ambientals de Peix Nostrum.
- "Cap a una Eivissa més saludable i sostenible", per José Miguel Guasch, dietista i nutricionista d'Eivissa al plat.
- "L'alimentació saludable com a repte educatiu", per Marina Ribas, mestra d'Eivissa al plat.
Memòria de les actuacions:
ITS 2019-123 Finançat amb fons de l’Impost del Turisme Sostenible del Govern de les Illes Balears.