Comunicació de final d'arrabassada de vinyet i sol·licitud d'inscripció del reconeixement d'arrabasada al Registre Vitícola
Notificar al Servei d'Agricultura la finalització d'una arrabassada de vinyet autoritzada prèviament i sol·licitar la inscripció del reconeixement d'arrabassada al Registre Vitícola de les Illes Balears.
Requisits
Ser persona física o jurídica, o agrupació de persones físiques o jurídiques,o entitat, i tenir una autorització d'arrabassada al seu nom.
Documentació a presentar:
- Sol·licitud d'arrabassada: S'ha de presentar un formulari de sol·licitud d'acord amb l'annex V, adreçada a la Direcció General d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural o al consell insular corresponent (Menorca, Eivissa o Formentera).
- Consentiment del propietari: Si la persona viticultora no és la propietària de la parcel·la, ha d'adjuntar documentació que acrediti el consentiment del propietari per dur a terme l'arrabassada, a menys que pugui justificar que no és necessari.
- Comunicació de l'arrabassada: Un cop executada l'arrabassada, la persona viticultora ha de comunicar-ho dins la mateixa campanya, seguint l'annex VI.
Termini màxim
3 mesos
Com es pot presentar la sol·licitud?
D'acord amb el que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, podeu dur a terme aquest tràmit mitjançant un dels canals següents:
- Telemàticament (obligatori per a determinats subjectes*) mitjançant certificat digital, DNI electrònic o cl@ve permanent.
- Presencialment (només per a persones físiques) a oficines de registre de l'Administració.
- Per correu postal (només per a persones físiques), presentant els documents en un sobre obert per registrar la data i hora
*Nota: Els subjectes obligats a relacionar-se electrònicament han de presentar la sol·licitud en aquest format, fins i tot si ho fan presencialment.
a
Model de comunicació i sol·licitud (Annex VI - Decret 34/2020)
a
Normativa aplicable:
- Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
- Reial decret 1338/2018, de 29 d'octubre, pel qual es regula el potencial de producció vitícola.
- Reial decret 32/2023, de 24 de gener, pel qual es modifica el Reial decret 1338/2018, de 29 d'octubre, pel qual es regula el potencial de producció vitícola.
- Decret 34/2020, de 23 de novembre, pel qual es fixen els principis generals en matèria de control del potencial de producció vitícola, del Registre Vitícola i sobre les declaracions obligatòries en el sector vitivinícola a les Illes Balears i s’inclouen les varietats Esperó de gall, N. Callet negrella, N. i Mancès de Tibús, N. en la categoria de varietats de raïm de vinificació autoritzades a les Illes Balears