ORGANITZACIÓ DE PRODUCTORS DE CARN D'OVÍ AMB CLASSIFICACIÓ DE CANALS SEGONS SEUROP

Tonar a l'inici

Objectiu general

  • Aquest projecte s'enmarca dins l'objectiu O.G.6 Estratègia transversal de diferenciació, comercialització i promoció del producte local i a l'objectiu O.E.3 Millora de la qualitat del producte local.

Descripció del projecte: 

Aquest projecte implica la creació d'una organització de productors d'ovins de carn, en el que els productors podran categoritzar els seus mens segons un pes i unes característiques determinades, tal i com estipula la classificació europea SEUROP. Això permetrà portar els mens a l'escorxador amb estàndards de qualitat definits segons aquesta classificació.

El projecte es desenvoluparà en dues fases:

Fase I: En aquesta fase, es dinamitzarà la nova forma de comercialització de canals d’oví entre els productors; es formaran als classificadors de canals d’oví dels escorxadors; es descriurà un Reglament de categorització de carn d’oví, segons SEUROP que serà el Reglament a seguir per entrar a formar part de l’organització de productors d’oví que serà la que gestionarà el projecte i serà de nova creació.

La primera a Illes Balears i la primera a Espanya, d’aquestes característiques. Durant aquesta fase, els productors han de fer compres agrupades i gestionar els costos comuns de manera conjunta.


Fase II: Si els ramaders de l’organització de productors d’oví, així ho determinen, es desenvoluparà un espai físic de Categorització de canals d’oví, segons SEUROP a Mallorca.


Aquest sistema de classificació ajudarà a categoritzar la carn d'oví segons estàndards europeus, millorant la transparència, la qualitat i la competitivitat dels productors al mercat insular i exterior.

Presupost del projecte:  2.319.000 euros (2024-2026)

Avanç i grau de compliment Fase I

 Avanç i grau de compliment Fase II

  • Valorar tenir un centre de categorització físic a Mallorca.
  • En cas de valoració positiva: recerca d’espai, compra o lloguer, rehabilitació finca, posada en marxa i manteniment del mateix.

Avanç i grau de compliment Fase mixta

Objectius de desenvolupament sostenible

desc_2-hambre-cero-07.pngdesc_2-hambre-cero-08.pngdesc_2-hambre-cero-09.pngdesc_2-hambre-cero-12.pngdesc_2-hambre-cero-13.pngdesc_2-hambre-cero-15.pngdesc_2-hambre-cero-17.png