Aquesta convocatòria neix en el marc de la Presidència Balear de l’Euroregió (2025-2027), que situa el turisme responsable, sostenible i de qualitat com a eix estratègic.

El seu objectiu és promoure l’intercanvi de coneixement i la mobilitat entre estudiants per afavorir la formació en turisme i el talent jove i reforçar els vincles culturals i professionals entre Catalunya, les Illes Balears i Occitània, tot oferint experiències gastronòmiques úniques que reflecteixin la riquesa i diversitat del territori euroregional.

El projecte va adreçat a escoles públiques o privades d’hoteleria, restauració i gastronomia que hauran d’assumir un triple compromís: organitzar un esdeveniment al propi territori, acollir alumnes i/o professors d’altres regions i, finalment, enviar estudiants a altres territoris de l’Euroregió. Gràcies a la dotació de 15.000€ per territori, un pressupost total de 45.000€ es podran finançar despeses de viatges i estades, logística i organització d’esdeveniments, recursos pedagògics i accions de comunicació.

L’AMI Gastronomie representa una oportunitat única per connectar talent jove, impulsar la innovació culinària i projectar les destinacions de l’Euroregió a través de la cultura, l’educació i la creativitat compartida. Les activitats que es promouran inclouen showcookings temàtics, tallers amb xefs convidats, iniciatives de gastronomia circular i sostenible, recuperació de tècniques tradicionals, tastos de productes locals i moltes altres propostes innovadores que s’executaran entre gener de 2026 i juny de 2027.

La convocatòria estarà oberta del 15 de setembre al 10 de novembre de 2025.

 

Per a més informació, clica aquí.