Reglament pel qual s'estableixen les normes específiques de funcionament de la Comissió Paritària de Formació per a l'Ocupació de l'Administració Local de la Comunitat Autònoma
Article 1. La Comissió Paritària de Formació per a l’ocupació de l’Administració Local de la Comunitat Autònoma
La Comissió Paritària per a l’ocupació de l’Administració Local de la Comunitat Autònoma (en endavant la Comissió Paritària) és un òrgan col·legiat creat per Resolució de la Presidenta de l’Escola Balear d’Administració Pública de 12 de febrer de 2014 (BOIB núm. 26, de 22 de febrer) i modificada per Resolució de la Presidenta de l’Escola Balear d’Administració Pública d’11 d’abril de 2016 (BOIB núm. 26, de 19 d’abril).
Aquest òrgan està integrat pels membres indicats a les Resolucions esmentades què, un cop constituït, ha d’exercir les funcions i competències que expressament li atribueixen l’article 21 de l’AFEAP, aprovat per Resolució de la Secretaria d’Estat de Funció Pública de 21 de març de 2018, les normes generals de funcionament establertes en el punt segon de la Resolució de 12 de febrer de 2014, les normes específiques de funcionament previstes en aquest Reglament així com les normes generals que es regulen al capítol II del Títol preliminar de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic en relació amb els òrgans col·legiats.
Article 2. Funcions de la Presidència
1. La Presidència recau en el/la President/a de l’Escola Balear d’Administració Pública o persona a la qual delegui.
2. Són funcions de la presidència de la Comissió Paritària les següents:
a) Representar a la Comissió Paritària en els casos en que així ho hagi decidit la mateixa.
b) Convocar, presidir, dirigir i aixecar les sessions que celebri la Comissió Paritària.
c) Convocar les reunions urgents i les extraordinàries.
d) Firmar les actes de les reunions juntament amb els altres membres de la Comissió Paritària i ordenar allò procedent en ordre a l’execució dels acords que s’adoptin.
e) Altres funcions que tengui atribuïdes com a vocal de la Comissió Paritària.
3. Quan no pugui assistir a una de les reunions de la Comissió Paritària convocades, el/la president/a podrà delegar les seves funcions en un membre de la Comissió Paritària.
Aquesta delegació serà expressa i no podrà tenir una durada superior als 15 dies naturals.
Per fer efectiva la delegació és necessari que el/la president/a ho comuniqui per correu electrònic al/la secretari/a, qui ho comunicarà a l’ inici de la sessió de la Comissió Paritària abans d’iniciar el primer punt de l’Ordre del dia.
Article 3. Funcions dels vocals
Són funcions dels vocals de la Comissió Paritària les següents:
a) Assistir prèvia la preceptiva citació, amb veu i vot, a totes les sessions que celebri la Comissió Paritària.
b) Dur davant el/la president/a de la Comissió Paritària, per a la seva inclusió en el corresponent ordre del dia, els temes i qüestions que se considerin convenients. Es disposarà de dos dies hàbils per a presentar les propostes per a incloure en l’ordre del dia d’acord amb el que disposa l’article 5.
c) Proposar, en el seu cas, la convocatòria extraordinària o urgent de la Comissió Paritària.
d) Dur a terme els comesos específics que li siguin encomanats per la pròpia Comissió Paritària.
Article 4. Funcions del secretari/a
1. El Secretari o secretària el designarà la presidència, entre el personal funcionari de l’Escola Balear d’Administració Pública amb competències en matèria de formació dels empleats públics, que actuarà amb veu i sense vot. En cas de vacant, absència o malaltia, el suplirà la persona funcionària designada pel president.
2. Les funcions del secretari o secretària són:
a) Assistir a les reunions amb veu però sense vot
b) Efectuar la convocatòria de les sessions per ordre de la Presidència i citar-ne els membres.
c) Rebre els actes de comunicació dels membres de la Comissió Paritària així com les notificacions, peticions de dades, rectificacions o qualsevol escrit del qual n’hagi de tenir coneixement.
d) Preparar el tractament dels assumptes, redactar i custodiar les actes de les sessions.
f) Expedir certificacions de les consultes, dictàmens i acords aprovats.
Qualsevol altra que sigui inherent a la condició de secretari o secretària.
Article 5. Convocatòries
1. Correspon a la presidència convocar les sessions de la Comissió Paritària. No obstant això, ho podrà fer el secretari per ordre de la presidència.
2. Abans de la convocatòria de la sessió, s’enviarà a tots els membres una comunicació amb la previsió de la data de celebració i l’ordre del dia previst perquè, en els dos dies hàbils següents, es puguin incloure nous punts a l’ordre del dia. Un cop transcorreguts aquests dos dies hàbils, s’efectuarà la convocatòria amb una antelació mínima de tres dies hàbils.
3. En les convocatòries, que s’han de fer per correu electrònic i s’ha de confirmar la seva recepció, s’hi ha d’adjuntar l’ordre del dia dels assumptes que s’han de tractar i l’esborrany de l’acta de la sessió anterior així com tota la documentació necessària pel correcte desenvolupament dels punts de la sessió.
4. Es considerarà que la convocatòria, l’ordre del dia i els esborranys d’actes han estat notificats quan s’hagin enviat a l’adreça electrònica facilitada per cada membre de la Comissió Paritària i se n’hagi confirmat la recepció.
5. En cada convocatòria cal assenyalar el dia i l’hora de la sessió i també el lloc i adjuntar-ne la documentació necessària.
Article 6. Ordre del dia
1. El/La president/a ha d’establir l’ordre del dia de cada sessió, que s’ha de configurar amb la prelació següent:
a) Lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior.
b) Assumptes que s’han de tractar
c) Torn obert de paraules.
2. Sense perjudici del previst per a la convocatòria de sessions extraordinàries en l’article 8.3 d’aquest Reglament, és facultat de la presidència de la Comissió Paritària, fixar el corresponent Ordre del dia i incloure, en el mateix, els següents punts:
a) Aquells que decideixi el propi president/a.
b) Els que hagi sol·licitat qualsevol dels membres de la Comissió Paritària.
3. No es podran tractar assumptes no inclosos en l’ordre del dia, llevat que es prengui unànimement un acord relatiu a incloure’ls-hi. El membre que ho proposi ha de justificar i raonar la urgència que aconselli o la deliberació immediata de l’assumpte.
Article 7. Quòrum d’assistència i votacions
1. La Comissió Paritària es reuneix vàlidament si es compta amb l’assistència del/la president/a o persona en que qui hagi delegat, el/la secretari/a i de la majoria absoluta dels membres de cada part.
2. Els acords de la Comissió Paritària s’han d’adoptar amb el vot favorable de la representació de l’Administració i de la part social.
3. La formació de la voluntat de l’Administració es manifesta mitjançant el vot de la persona designada per l’Administració o persona en qui hagi delegat.
4. La formació de la voluntat de la part social s’obtindrà amb 4 vots a favor.
5. Les votacions seran ordinàries excepte el vot particular que s’ha d’efectuar per escrit.
Article 8. Reunions de la Comissió Paritària per a l’ocupació de l’Administració Local de la Comunitat Autònoma
1. Les reunions que celebri la Comissió Paritària podran tenir el següent caràcter:
a) ordinàries,
b) extraordinàries,
c) urgents.
2. Les reunions ordinàries s’han de celebrar cada vegada que las convoqui el/la president/a, segons el número d’assumptes a tractar i seran tres a l’any per, com a mínim, aprovar les condicions per a la presentació de plans de formació; aprovar l’assignació econòmica corresponent i fer el seguiment dels plans.
Les reunions ordinàries s’han de convocar amb 3 dies hàbils d’antelació a la data de celebració.
3. Són extraordinàries les convocades per la presidència per pròpia iniciativa o a sol·licitud d’un mínim de 3 membres de la Comissió Paritària amb dret a vot, indistintament siguin de la part de l’Administració o la part social.
Les reunions extraordinàries s’han de convocar amb 3 dies hàbils d’antelació a la data de la celebració.
4. Les reunions urgents són convocades per el/la president/a per tractar qüestions inajornables que així ho requereixin.
Les reunions urgents s’han de convocar amb 48 hores d’antelació a la data de celebració.
Article 9. Comitè Tècnic Paritari
1. Per a una més eficaç actuació, es pot crear un Comitè Tècnic Paritari que guardi la mateixa proporció de representació que la Comissió Paritària.
2. Serà secretari/a del Comitè Tècnic Paritari el mateix que ho és de la Comissió Paritària, llevat que el grup de treball en concret decideixi per majoria que sigui un membre del grup.
3. Les tasques a desenvolupar pel Comitè Tècnic Paritari seran acordades per la Comissió Paritària.
Article 10. Funcions i competències de la Comissió Paritària per a l’ocupació de l’Administració Local de la Comunitat Autònoma
Les funcions i competències de la Comissió Paritària són les que vénen regulades a l’article 21 de l’AFEDAP:
a) Vetllar pel compliment de l’AFEDAP en l’àmbit de la Comunitat Autònoma.
b) Aprovar les sol·licituds dels plans de formació que siguin presentats pels distints promotors, dins el seu àmbit corresponent i informar la seva aprovació en el termini d’un mes a la Comissió General de Formació per a l’Ocupació de les Administracions Públiques, excepte en relació amb els plans interadministratius que seran aprovats per la Comissió General de Formació per a l’ocupació de les Administracions Públiques.
Aquestes sol·licituds podran ser aprovades a proposta del grup de treball a que fa referència l’article 9.
c) Aprovar, quan sigui procedent, les propostes de modificació de plans de formació presentades per les entitats promotores en el seu àmbit de competència i informar a la Comissió Permanent en el termini d’un mes.
d) Negociar els plans de formació agrupats en els termes que preveu l’article 14 de l’AFEDAP.
e) Resoldre les discrepàncies que sorgeixin en el procediment de tramitació dels plans a què fa referència l’article 14 de l’AFEDAP.
f) Executar els acords adoptats en la Comissió Paritària i supervisar l’adequada execució de les accions.
g) Realitzar una memòria anual de les activitats.
h) Aprovar les normes de funcionament.
Article 11. Lectura i aprovació de les actes
1. De cada sessió que celebri la Comissió Paritària, el secretari o secretària aixecarà acta, que especificarà necessàriament els assistents, l’ordre del dia de la reunió, les circumstàncies del lloc i temps en què s’ha celebrat, els punts principals de les deliberacions, així com el contingut dels acords adoptats.
2. A l’acta hi figurarà, a sol·licitud dels respectius membres de l’òrgan, el vot contrari a l’acord adoptat, la seva abstenció i els motius que la justifiquen o el sentit del vot favorable. Així mateix, qualsevol membre té dret a sol·licitar la transcripció íntegra de la seva intervenció o proposta, sempre que aporti a l’acte, o en el termini que senyali la presidència, el text que es correspongui fidelment amb la seva intervenció, fent-se així constar a l’acta o adjuntant-hi còpia.
3. Els membres que discrepin de l’acord majoritari podran formular vot particular per escrit en el termini de quaranta vuit hores i s’incorporarà al text aprovat.
4. Quan els membres de l’òrgan votin en contra o s’abstenguin, quedaran exempts de la responsabilitat que, en el seu cas, pugui derivar dels acords.
5. Les actes s’aprovaran en la següent sessió, no obstant això, el secretari o secretària podrà emetre certificació sobre els acords específics que s’hagin adoptat, sense perjudici de la posterior aprovació de l’acta.
Article 12. Acords i Pactes
1. Els Acords i Pactes adoptats pels membres de la Comissió Paritària en el desenvolupament de les sessions se signaran en la mateixa sessió.
2. El secretari o secretària podrà expedir certificació dels Acords i pactes signats a petició de qualsevol dels membres. Les certificacions de pactes o acords adoptats emeses amb anterioritat a l’aprovació de l’acta es farà constar expressament tal circumstància.