Reial Decret 1112/2018, de 7 de setembre, sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic (BOE núm. 227 de 19 de setembre)

L'objecte d'aquesta norma és aconseguir que els ciutadans tinguin un accés més ampli als serveis del sector públic i garantir la igualtat i no discriminació en l'accés de les persones usuàries, en particular de les persones amb discapacitat i de la gent gran. Per a això, s'estableixen les obligacions del sector públic pel que fa a l'accessibilitat dels seus llocs web i les aplicacions mòbils. A més de fixar les línies addicionals d'actuació que permetin garantir i fer més eficaç l'aplicació dels requisits especificats en la directiva (UE) 2016/2102 d'accessibilitat dels llocs web i aplicacions mòbils del sector públic, la qual es transposa a la legislació espanyola mitjançant aquest Reial Decret.

Reial Decret Legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social (BOE núm. 289, de 3 de desembre)

Aquesta llei té un doble objectiu. Primer: garantir el dret a la igualtat d'oportunitats i de tracte, així com l'exercici real i efectiu de drets per part de les persones amb discapacitat en igualtat de condicions respecte de la resta de ciutadans i ciutadanes, a través de la promoció de l'autonomia personal, de l'accessibilitat universal, de l'accés a l'ocupació, de la inclusió en la comunitat i la vida independent i de l'eradicació de tota forma de discriminació, d'acord amb els articles 9.2, 10, 14 i 49 de la Constitució Espanyola i de la Convenció internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i els tractats i acords internacionals ratificats per Espanya.  Segon: establir el règim d'infraccions i sancions que garanteixen les condicions bàsiques en matèria d'igualtat d'oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal de les persones amb discapacitat.

Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del Sector Públic (BOE núm. 236, de 2 d'octubre)

Estableix i regula les bases de règim jurídic de les administracions públiques, els principis del sistema de responsabilitat de les administracions públiques i de la potestat sancionadora, així com l'organització i funcionament de l'Administració General de l'Estat i del seu sector públic institucional per al desenvolupament de les seves activitats.

Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern (BOE núm. 295, de 10 desembre)

Té per objecte ampliar i reforçar la transparència de l'activitat pública, regular i garantir el dret d'accés a la informació relativa a aquella activitat i establir les obligacions de bon govern que han de complir els responsables públics així com les conseqüències derivades del seu incompliment.

Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes de Sector Públic (BOE núm. 272, de 9 de novembre)

Mitjançant aquesta Llei es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les Directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23 / UE i 2014/24 / UE, de 26 de febrer de 2014. Regula la contractació del sector públic, a fi de garantir que la mateixa s'ajusta als principis de llibertat d'accés a les licitacions, publicitat i transparència dels procediments, i no discriminació i igualtat de tracte entre els licitadors.

Llei 18/2011, de 5 de juliol, reguladora de l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació en l'Administració de Justícia (BOE núm. 160 de 6 de juliol)

Regula la utilització de les tecnologies de la informació per part dels ciutadans i professionals en les seves relacions amb l'Administració de Justícia i en les relacions de l'Administració de Justícia amb la resta d'Administracions i organismes públics.

Resolució, de 3 de setembre de 2012, de la Direcció general d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, per la qual es publica la relació de normes UNE aprovades per AENOR durant el mes de juliol de 2012 (BOE núm. 237, de 2 d'octubre)

El Ministeri d'Indústria, Turisme i Energia va aprovar el 2 de setembre de 2012 una resolució en la qual s'especifica que la norma 139803: 2012 substitueix a la norma 139803: 2004.

Instrument de Ratificació de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat (BOE núm. 96, de 21 d'abril)

El propòsit de la Convenció, negociada durant cinc anys, és el de promoure, protegir i assegurar el gaudi ple i en condicions d'igualtat de tots els drets humans i llibertats fonamentals per totes les persones amb discapacitat, i promoure el respecte de la seva dignitat inherent. La Convenció es troba en vigor a Espanya des del dia 3 de maig del 2008.

Llei 56/2007, de 28 de desembre, de mesures d'impuls de la Societat de la Informació (BOE núm. 312, de 29 de desembre)

Es fa una nova redacció a l'apartat segon de l'apartat 1 de la disposició addicional cinquena, amb el text següent: A partir del 31 de desembre de 2008, les pàgines d'Internet de les administracions públiques satisfaran, com a mínim, el nivell mitjà dels criteris d'accessibilitat al contingut generalment reconeguts. Excepcionalment, aquesta obligació no serà aplicable quan una funcionalitat o servei no disposi d'una solució tecnològica que permeti la seva accessibilitat.

Llei 49/2007, de 26 de desembre, per la qual s'estableix el règim d'infraccions i sancions en matèria d'igualtat d'oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal de les persones amb discapacitat (BOE núm. 310, de 27 de desembre)

Aquesta Llei té per objecte establir el règim d'infraccions i sancions que garanteixen les condicions bàsiques en matèria d'igualtat d'oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal de les persones amb discapacitat.

Reial Decret 1494/2007, de 12 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament sobre les condicions bàsiques per a l'accés de les persones amb discapacitat a la societat de la informació (BOE núm. 279, de 21 de novembre)

L'objecte d'aquest reglament és establir els criteris i les condicions que es consideren bàsics per garantir l'accés de les persones amb discapacitat a les tecnologies, productes i serveis de la societat de la informació i de qualsevol mitjà de comunicació social, d'acord amb els principis d'igualtat d'oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal "La informació disponible a les pàgines d'internet de les administracions públiques ha de ser accessible a la gent gran i persones amb discapacitat, amb un nivell mínim d'accessibilitat que compleixi les prioritats 1 i 2 de la Norma UNE 139803: 2004."

Llei 27/2007, de 23 d'octubre, per la qual es reconeixen les llengües de signes espanyoles i es regulen els mitjans de suport a la comunicació oral de les persones sordes, amb discapacitat auditiva i sordcegues (BOE núm. 255, de 24 d'octubre)

Aquesta Llei té per objecte reconèixer i regular la llengua de signes espanyola com a llengua de les persones sordes, amb discapacitat auditiva i sordcegues a Espanya que lliurement decideixin utilitzar-la, sense perjudici del reconeixement de la llengua de signes catalana en el seu àmbit d'ús lingüístic, així com la regulació dels mitjans de suport a la comunicació oral. "Les pàgines i portals d'Internet de titularitat pública o finançats amb fons públics s'han d'adaptar als estàndards establerts en cada moment per les autoritats competents per aconseguir la seva accessibilitat a les persones sordes, amb discapacitat auditiva i sordcegues mitjançant la posada a disposició dins de les mateixes dels corresponents sistemes d'accés a la informació en la llengua corresponent al seu àmbit lingüístic".

Reial Decret 366/2007, de 16 de març, d'accessibilitat i no discriminació de les persones amb discapacitat en les seves relacions amb l'Administració General de l'Estat (BOE núm. 72, de 24 de març)

El present Reial Decret regula les condicions d'accessibilitat i no discriminació que, respecte de les persones amb discapacitat, han de presentar les oficines d'atenció al Ciutadà, impresos i qualsevol altre mitjà que l'Administració General de l'Estat dedica específicament i en l'àmbit de les seves competències a les relacions amb els ciutadans.

Llei 34/2002, de 11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i Comerç Electrònic (LSSICE) (BOE núm. 166, de 21 de juliol)

És objecte de la present Llei la regulació del règim jurídic dels serveis de la societat de la informació i de la contractació per via electrònica, pel que fa a les obligacions dels prestadors de serveis inclosos els que actuen com a intermediaris en la transmissió de continguts per les xarxes de telecomunicacions, les comunicacions comercials per via electrònica, la informació prèvia i posterior a la celebració de contractes electrònics, les condicions relatives a la seva validesa i eficàcia i el règim sancionador aplicable als prestadors de serveis de la societat de la informació.

Altres

També podriem incloure, en menor mesura, la Llei 7/2010, de 31 de març, General de la Comunicació Audiovisual (que, al seu art. 6.3 disposa: "Les informacions a què es refereix aquest article contingudes en pàgines d'Internet, guies electròniques de programes i altres mitjans de comunicació dels prestadors de el servei de comunicació audiovisual que serveixin per fer efectiu el dret a la transparència regulat en aquest article, han de ser accessibles a les persones amb discapacitat." Així com també la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, que conté diverses referències a l'accessibilitat universal, conseqüència de la incorporació de les TIC a l'ensenyament.