Torna

Oposicions CAIB 2019

Tornar al llistat de notícies

28/11/2019

Cos de gestió. Aclariments sobre informacions o rumors apareguts amb l'ajornament de la primera prova.

Cos de gestió. Aclariments sobre informacions o rumors apareguts amb l'ajornament de la primera prova.

Davant les informacions i els rumors al voltant de l’ajornament de les proves del cos de gestió que estaven previstes per al pròxim 14 de desembre, l’EBAP vol fer els següents aclariments:

  • El tribunal encarregat de la gestió de les proves n’ha sol·licitat l’ajornament perquè considera que no es pot garantir amb total seguretat que no s’hagi trencat la cadena de custòdia d’alguna documentació que s’ha utilitzat per aquest procés selectiu.
  • En cap cas es pot considerar que aquesta documentació sigui un examen, ja que la prova encara no estava confeccionada. La documentació que es podria haver vist afectada pel trencament de la cadena de custòdia és documentació prèvia o preparatòria de les proves.
  • El trencament de la cadena de custòdia podria haver suposat una exposició de documentació relacionada amb les proves a persones no interessades.
  • Aquest fet no afecta en absolut altres processos d’oposicions en marxa. Cada procés és independent de la resta i els tribunals responsables també. Per a cada cos i cada prova s’elaboren preguntes ex profeso, procés que es fa mitjançant material independent per a cada cos.
  • Fins ara, no hi ha cap evidència que hi hagi hagut una subtracció o intencionalitat en l’obtenció de la documentació. En el cas que es comprovàs algun tipus d’irregularitat, es prendrien les mesures oportunes.
  • L’ajornament de les proves fins d’aquí a 2 o 3 mesos és la garantia necessària per poder elaborar nous materials i preguntes per a les proves del cos de gestió.
  • L’ajornament garanteix els principis d’igualtat, mèrits i oportunitats que tenen els aspirants a les proves. Davant qualsevol indici o possibilitat d’irregularitat o alteració del procés, l’única opció és tornar a començar tot el procés de redacció de les proves.

La decisió presa pel tribunal d’aquest procés d’oposicions és compartida per aquest ens.  Una vegada més, lamentam les molèsties que aquest fet pugui haver causat a les persones opositores.