varios 004.jpg

 

La Conselleria d'Habitatge i Obres Públiques renova per quart any consecutiu la "Primera Hipoteca" amb 7 entitats financeres


Des de 2008, més de dos mil joves s’han beneficiat d’aquest producte financer avalat pel Govern de les Illes Balears

 

El Conseller d’Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero, acompanyat pel director general d’Arquitectura i Habitatge, Casimir Godia, i la gerent de l’IBAVI, Catalina Cladera, ha signat la renovació del conveni Primera Hipoteca amb set entitats financeres.

Les entitats que signen la renovació són “La Caixa”, ‘Sa Nostra’, Es Crèdit, Colonya Caixa Pollença, CAM, Cajamar-Caixa Rural i Banco Popular Hipotecario.

Els representants de les entitats financeres que signen el conveni són Llorenç Julià Ribot, sotsdirector general institucional de l’Obra Social de la Caixa de Balears, ‘Sa Nostra’; Juan Ramón Fuertes Blasco, director executiu territorial de Balears de la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, “La Caixa”;  Berenguer Galin Andorra i Juan Domenech Noguera, directors regionals de Mallorca-Menorca i Mallorca-Eivissa, respectivament,  del Banco Popular Español “Es Crèdit”; Gabriel Bauzà Manresa, director general de Colonya, Caixa Pollença; José Francisco Ibáñez Llompart, director regional de la Caja de Ahorros del Mediterráneo CAM; Antonio de Parellada Duran, representant institucional de Cajamar-Caixa Rural a Balears; i Miguel Caldentey Gispert i Luis Chavarria Grau, en representació de Banco Popular Hipotecario.

Un dels principals avantatges d’aquest conveni que avui se renova és que permet finançar fins al 100% del preu de venda de la vivenda, fins a un preu de 220.000 euros. Aquest avantatge ha facilitat que, des de la seva posada en marxa a l’any 2008, i fins desembre de 2010, unes 2.160 persones hagin pogut formalitzar la seva Primera Hipoteca.

Per tal d’ampliar els beneficiaris d’aquest producte, a la renovació del conveni de  l’any passat, se va incrementar l’edat dels sol•licitants fins als 40 anys (en un principi podien accedir persones fins a 35 anys), la qual cosa també se manté en el document que avui se signa.