Edificios07.jpg

 

El Govern renova amb 9 entitats bancàries el conveni per oferir la "Primera Hipoteca"

 

En presència del president de les Illes Balears, Francesc Antich, el conseller d’Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero, ha signat aquest acord pel qual s’ofereix un producte financer per a la compra d’Habitatge que ofereix millores substancialment respecte d’altres productes financers existents.Un dels principals avantatges d’aquest producte és que permet finançar fins al 100% del preu de venda de la vivenda fins a un preu de 220.000 euros, la qual cosa ha facilitat que, des del 2008, 1.500 famílies han pogut beneficiar-se de la Primera Hipoteca.Per tal d’ampliar els beneficiaris d’aquest producte, enguany s’ha incrementat l’edat dels sol·licitants fins als 40 anys (fins ara podien accedir persones fins a 35 anys).

Els representants de les entitats signants avui són els següents: Alberto del Cid Picado, Director General de l’Àrea Financera de Banca March; Berenguer Galin Andorra, director regional de Mallorca- Menorca i Juan Domenech Noguera, director regional de Mallorca-Eivissa , en representació del Banco Popular Español; José Ramón Fragoso Rovira, director de Xarxa Banca d’Empreses i Corporacions i Miquel Gordo Chicharro director de Banca d’Institucions de Balears, en representació del BBVA; Gabriel Roca Roca, president de Caixa Rural de Balears; José Francisco Ibáñez Llompart, Director Regional de la CAM; Biel Bauzà Manresa, director general de Colonya Caixa d’Estalvis de Pollença; F. Javier Abel Lázaro, director Negoci Hipotecari Territorial del Banco Santander; Juan Ramón Fuertes, director executiu territorial de Balears de la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona i Antoni Serra Caldes, sotsdirector general de Sa Nostra Caixa de Balears.

Novetat: Primera Hipoteca complementària per finançar el 100% dels HPO
Enguany s’ha incorporat una modalitat complementària del programa Primera Hipoteca que té per finalitat el finançament del 100% dels habitatges de protecció pública.

Es tracta d’una hipoteca complementària per fer front a la diferència entre el preu de venda de l’HPO i el 80% màxim que es pot finançar amb els préstecs qualificats; es tracta, doncs, d’una Primera Hipoteca per al 20% restant.En aquest cas, la principal condició és que els dos préstecs (préstec qualificat i Primera Hipoteca) se formalitzin a la mateixa entitat financera. Pel que fa a la resta de les condicions, són les mateixes que una Primera Hipoteca normal.

Principals característiques de la Primera Hipoteca
Per poder accedir-hi, a més de complir els requisits necessaris, han de tramitar la sol·licitud del préstec per destinar-lo a l’adquisició del primer habitatge habitual i permanent.

Pel que fa a les principals característiques de la Primera Hipoteca es troben:

* Preu màxim del nominal: 220.0000 euros.
* Finançament: 100% del valor de taxació o del preu de compra  (el que sigui més baix dels dos).
* Termini: fins a 40 anys
* Tipus d’interès: Tipus fixo 2,75 el primer any i EURIBOR + 0,95 a partir del segon any sempre i quan es contractin diferents productes (domiciliació de la nòmina, assegurances de llar i vida dels titulars) amb les entitats.
* Compensació per desestiment: 0%
* Comissió d’obertura: 0%