El conseller d'Habitatge i Obres Públiques lliura les claus d'habitatges de l'IBAVI a 22 famílies

 

Les vivendes estan ubicades a Sa Pobla, Inca, Alcúdia, Lloseta i Palma

 

El conseller d’Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero, ha lliurat les claus d’habitatges de l’IBAVI ubicats a diferents indrets de la illa de Mallorca a 22 famílies .
Carbonero ha estat acompanyat pel batle de Sa Pobla, Joan Comes; el director general d’Arquitectura i Habitatge, Casimir Godia; la tinent de batle de l’Ajuntament d’Inca, Magdalena Canterelles; i la gerent de l’IBAVI, Catalina Cladera.
Les claus es lliuren en règim de lloguer i de lloguer amb opció a compra que, en aquest cas suposa que els arrendataris podran comprar l’habitatge d’aquí a 10 anys i el 50% del lloguer pagat se computarà com a part de la compra.

Sa Pobla
De sa Pobla se lliuren 6 pisos en règim de lloguer amb opció de compra, pels quals s’abonaran unes mensualitats mitjanes de 490 euros de lloguer i el preu final de la vivenda és d’aproximadament 180.000 euros.
Aquesta és una promoció adquirida per l’IBAVI el mes de Juliol de 2008. És un edifici de 24 habitatges, situat al carrer de Fra Juníper de Sa Pobla (cantonada amb els carrers d’Albeniz i Progrés) que compta amb 23 vivendes de tres dormitoris i d’ aproximadament 70 m2 de superfície útil i amb un habitatge de dos dormitoris, de 75m2, adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.
Cadascú dels habitatges, compta amb una plaça d’aparcament vinculat i 24 trasters en soterrani.

Inca
A Inca pertanyen 6 dels pisos lliurats, dels quals, 4 són de llistes d’espera d’un edifici de 58 habitatges . Els adjudicataris hauran d’abonar 230 euros mensuals en concepte de lloguer, com a mitjana.

Els habitatges que conformen l’edifici tenen una superfície útil que oscil·la entre els 90 m2 útils el major i 66,82 m2 els més petits.

I en aquest mateix municipi, 2 famílies més gaudiran de pisos de nova ocupació, que pertanyen a un grup de vivendes adquirit per l’IBAVI en abril de 2009 i que pertanyen a una promoció de 12 habitatges en total. Estan situats en el carrer Son Odre, 17 (cantonada Passatge del Sud) de Inca.
Els vuit habitatges que de l’escala E2 són els adquirits per l’IBAVI. Se lliuren en règim de lloguer per un import mitjà de 300 euros cada mes.

Alcúdia
A Alcúdia s’ha lliurat una clau d’un edifici que consta de 14 habitatges . Totes les vivendes compten amb garatge al soterrani amb 14 places d’aparcament no vinculats als habitatges.
La superfície dels habitatges és d’entre els 64,95m2 i els 87,90 m2. útils. I pel que fa al preu de lloguer, oscil·la entre els 370 ? i els 450 ? mensuals, en funció de la superfície de la vivenda.

Lloseta
En règim de lloguer amb opció a compra s’ha lliurat una altra clau d’una promoció adquirida a Lloseta per l’Institut Balear de la Vivenda IBAVI a un promotor privat en abril de 2009. La compravenda d’aquesta promoció, que estava semiacabada, es va realitzar pel preu de 2.245.323,20?.
Els 16 habitatges d’aquesta promoció, tenen plaça de garatge vinculada; i 14 de ells, també disposen de traster.
Els preus de lloguer varien segons la superfície de les vivendes, la disponibilitat de plaça d’aparcament i el traster, i se troben entre els 395 i els 482 euros mensuals i el preu de venda, d’aquí a 10 anys serà d’uns 152 mil euros.

Palma
I a Palma se lliuren 8 vivendes, totes en règim de lloguer de distintes promocions que IBAVI té a diferents zones de la ciutat, de la llista de segona ocupació; és a dir, no són pisos nous sinó que formen part del parc d’habitatges que, o bé són renovacions de contractes, o bé adjudicació a una altra família perquè s’ha exhaurit el temps de contracte dels anteriors llogaters.

Es tracta de vivendes destinades a famílies amb recursos més escassos i els preus aproximats de lloguer són aproximadament 250 euros mensuals.

    

Imatge