Torna

Escola de Primavera de Serveis Socials

V Escola de Primavera de Serveis Socials 2019

Cap a una intervenció social en xarxa i relacional

  • Un espai per trobar-nos les persones i organitzacions que volem treballar juntes per impactar en la qualitat de vida de les persones dels nostres municipis.
  • Un lloc per compartir frustracions, el que no acaba de funcionar i ens agradaria millorar.
  • Un moment per connectar amb tota la nostra experiència i els projectes que funcionen, el que ja ocorre i ens agradaria que es produís amb més força i dimensió. Aprendre del que és petit, significatiu i de l’escala de l’humà.
  • Un catalitzador de nous projectes que sorgeixin de la col·laboració entre diferents agents, connectats amb la nostra experiència i oberts a una proposta més relacional.

“Nos situaremos en un contexto complejo uno de cuyos vectores es la mutación y destrucción de bienes relacionales (relaciones primarias de carácter familiar o, en general, comunitario), que puede ser leído en clave de aumento de la diversidad funcional y relacional y como oportunidad para una (relativa) reinvención de lo servicios sociales, que irían entregando a sus respectivos ámbitos sus responsabilidades en relación con el empleo, alojamiento o subsistencia de la población a la que atienden e irían orientándose a la protección y promoción de la interacción de todas las personas. Es decir, a la sostenibilidad de la autonomía funcional y autodeterminación de las personas en sus actividades de la vida diaria y cotidiana en el seno de relaciones familiares y, en general, comunitarias.
Si vamos haciendo este giro, lo relacional y comunitario (desde el anillo más familiar-convivencial al más vecinal-participativo) es sujeto destinatario, entorno, enfoque y, sobre todo, objeto y resultado de la intervención social.” Fernando Fantova

La V edició de l'Escola de Primavera es celebrarà els dies 3, 4 i 5 d'abril de 2019 a l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears (Com arribar)(consulta el programa en PDF). 

Hi ha dues modalitats d'inscripció:

  • OPCIÓ 1: Assistència al primer dia. Ponències (3 d'abril)
  • OPCIÓ 2: Assistència als tres dies. Ponències + 2 tallers* (3, 4 i 5 d'abril)

*Els tallers estan organitzats i dirigits per ColaBoraBora i Asier Gallastegi, que ens proposen una experiència d’aprenentatge col·lectiu amb formació pràctica i transformadora pels professionals que hi participin.

Termini d'inscripció del 26 de febrer al 8 de març (TANCAT) 

Si voleu contactar amb el Servei de Planificació: 971177200 ext. 69402