Torna

Escola de Primavera de Serveis Socials

V Escola de Primavera de Serveis Socials 2019

Cap a una intervenció social en xarxa i relacional

La V edició de l’Escola de primavera va tenir lloc els dies 3, 4 i 5 d’abril a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (vegeu-ne el programa).

La proposta d’enguany ha estat treballar en quina mesura hem d’incorporar la perspectiva relacional en la intervenció social, com a pràctica que hauria de ser present en tots els nivells d’intervenció (individual o familiar, grupal i comunitària).

Per assolir aquest objectiu, vàrem comptar amb la ponència inspiradora de Fernando Fantova que ens va suggerir innovar com a serveis socials. Per ajudar-nos a transitar per aquest procés, ens varen acompanyar Txelu Balboa, de ColaBoraBora, i Asier Gallastegi, amb unes dinàmiques que ens donaren pautes per transitar cap al canvi.

Fernando Fantova va introduir la ponència compartint la seva reflexió: els serveis socials estan en risc de desaparèixer, necessiten una veritable transformació i reinvenció a partir d’apostes estratègiques cap a un canvi de paradigma Vegeu-ne el vídeo

Txelu Balboa i Assier Gallastegi ens expliquen l’encàrrec i la seva proposta de treball.Vegeu-ne el vídeo

El nostre agraïment a les persones que varen participar en l’Escola compartint el seus coneixements i motivació per transformar la (vella) assistència social residual en uns (nous) serveis socials universals.

Gràcies, Fernando Fantova, per inspirar-nos, Asier i Txelu, per acompanyar-nos, i Joanot, per donar-nos visibilitat.

Vegeu-ne la mèmoria final:

MEMÒRIA FINAL ESCOLA català.pdfMEMÒRIA FINAL ESCOLA català.pdf

MEMORIA FINAL ESCUELA castellano.pdfMEMORIA FINAL ESCUELA castellano.pdf

Vegeu-ne el vídeo: