7 junio 2017 | <9ªL> Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

S'obre a Eivissa el primer espai residencial per a persones amb discapacitat física de l'illa NNota Informativa

Foto de noticia
Descarga de imágenes en alta calidad

S'obre a Eivissa el primer espai residencial per a persones amb discapacitat física de l'illa

Un nou mòdul habilitat per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació a la Residència Can Raspalls oferirà 12 places a persones amb discapacitat física i cobreix una necessitat històrica per a aquest col·lectiu a l'illa

El nou mòdul per a persones amb discapacitat física de la Residència Can Raspalls d'Eivissa ja atèn els seus primers usuaris. Es tracta d'un nou espai integrat a la residència que s'ha posat en marxa per atendre les necessitat del col·lectiu de persones amb discapacitat física que, fins ara, no disposava de places residencials a l'illa. L'aprofitament i posada en marxa d'un dels tres mòduls de la residència, que ha estat tancat i en desús des de la seva construcció, suposa la creació directa de 12 places destinades específicament a persones amb discapacitat física, quatre de les quals ja estan ocupades, que s'aniran cobrint de manera progressiva.

L'inici de l'activitat residencial a aquest nou espai suposa també la creació de nous llocs de feina, ja que s'han contractat 12 professionals (10 tècnics professionals i 2 treballadors del servei de neteja). D'aquesta manera, la Residència Can Raspalls, que ofereix places per a persones amb discapacitat física i persones amb diagnòstic de salut mental, amplia la seva cobertura assistencial i dóna resposta a les necessitats del col·lectiu de persones amb discapacitat física. Es tracta d'una residència gestionada per la Fundació d'Atenció a la Dependència, que depen de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació.

Aquestes 12 noves places per a persones amb discapacitat física se sumen a les 44 places que, a Eivissa, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha incorporat a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència (20 al Centre de Dia i 24 a la Residència de Sa Serra).

L'atenció a les persones amb discapacitat física és un dels objectius prioritaris de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació per aquesta legislatura. Per això, a banda de la posada en marxa d'aquest espai residencial a Eivissa, ja s'ha anunciat la creació d'un servei d'acompanyament a totes les illes, que està en fase de concertació.

El nou espai residencial s'ha presentat avui horabaixa en un acte en què han estat presents la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago; el president del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, i el batle de Sant Josep, Josep Marí. També hi han assistit la consellera insular de Benestar Social, Lydia Jurado, el director general de Planificació i Serveis Socials, Andreu Horrach, la gerent de la Fundació d'Atenció a la Dependència, Alexandra Pavlovic i el gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris, Juan Manuel Martínez.