11 juny 2020 Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

Surt a licitació la reforma del pavelló del General Luque del Quarter de Cavalleria d’Inca on s'ubicarà el Museu de l'Educació NNota Informativa

Surt a licitació la reforma del pavelló del General Luque del Quarter de Cavalleria d’Inca on s'ubicarà el Museu de l'Educació

 \ El projecte preveu la reforma del pavelló del General Luque del Quarter de Cavalleria d’Inca amb un pressupost de més de 711 mil euros

\ La finalitat del Museu de l’Educació és acostar als ciutadans la història de l’educació de les Illes Balears

 

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca continua treballant en la millora de les infraestructures educatives de les Illes Balears i acaba de publicar a la Plataforma de contractació del sector públic del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública la licitació de les obres de reforma del pavelló del General Luque, a Inca. Aquesta actuació és una passa més per a la instal·lació del Museu de l’Educació a les dependències del Quarter de Cavalleria d’Inca, concretament al pavelló del General Luque. La licitació surt publicada per un import total de 711.435 € euros.

Aquestes obres constitueixen una de les actuacions previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 (PIE 2016-2023). Es tracta d’una reforma imprescindible perquè el canvi d’ubicació del Museu de l’Educació acordat amb l’Ajuntament d’Inca l’any 2018 sigui una realitat.

Amb la inclusió d’aquesta actuació en el PIE 2016-2023 es fa efectiva la intenció del Govern de les Illes Balears d’acostar als ciutadans la història de l’educació de les nostres illes i de preservar l’herència cultural educativa per a les generacions futures. A més, la iniciativa contribuirà a l’objectiu de promoure un turisme cultural sostenible que permeti assolir una competitivitat turística responsable i de qualitat.

Projecte de reforma per les noves instal·lacions del Museu de l’Educació

Amb un pressupost de més de 700 mil euros, es preveu la reforma del pavelló del General Luque, un dels sis blocs que configuren l’històric i emblemàtic Quarter de Cavalleria d’Inca, per ubicar el Museu de l’Educació a les noves instal·lacions.

El projecte de reforma del pavelló comprèn les actuacions següents:

    • A la planta baixa s’hi habilitaran l’accés, la recepció i una oficina.

    • A la primera planta s’hi ubicaran l’arxiu, un nucli de banys i un magatzem, a més d’un espai per a ús de l’Ajuntament.

    • També a la planta primera hi haurà un distribuïdor, dues sales d’exposicions, una sala polivalent i un magatzem, a més de l’espai per a ús de l’Ajuntament que es destinarà a l’Escola de Música.

D’aquest projecte se’n podran beneficiar tant els ciutadans de Mallorca com els turistes que visiten l’illa.