LOGO CAIB
Contingut
19 gener 2021Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Reactivació econòmica: La Comissió d’experts per a la reobertura segura de les Illes Balears crea tres grups per abordar aspectes sanitaris, tècnics i científics i de comunicació NNota Informativa

Foto de noticia

Reactivació econòmica: La Comissió d’experts per a la reobertura segura de les Illes Balears crea tres grups per abordar aspectes sanitaris, tècnics i científics i de comunicació

Avui s’ha reunit el comitè per avançar en l’objectiu de millorar el posicionament de les Illes com a destí segur

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha presidit avui una nova reunió de la Comissió d’experts per a la reobertura segura de les Illes Balears, que es va constituir el passat mes de novembre amb el clar objectiu de determinar una estratègia comuna a l’arxipèlag que permeti un posicionament com a destí segur davant el mercat turístic.


 

Atès que les diverses línies que es volen desenvolupar necessiten de grups de treball operatius, la Comissió ha aprovat avui distribuir les tasques en tres grups de treball. Un primer és de caràcter sanitari, que té com a objectius prioritaris reforçar la seguretat a l’entorn laboral, establir mecanismes per a l’atenció sanitària al turista i canalitzar la comunicació al turista de les notícies que es poden anar produint.


 

Un segon grup de treball és de caràcter tècnic i científic, que persegueix un doble objectiu: establir un quadre de comandament d’indicadors i fer un estudi dels sistemes predictius i dotar-se d’eines digitals que millorin la funcionalitat i el control de les dades.


 

Finalment, un tercer grup desplegarà eines comunicatives per a reforçar la reobertura segura, que té quatre objectius: definir l’estratègia de comunicació, posicionar i promocionar les Illes Balears com a destí segur, obrir un portal web d’informació Covid per a turistes i millorar les eines digitals orientades als visitants.


 

La Comissió d’experts per a la reobertura segura està presidida pel conseller Negueruela, que ha estat acompanyat per la directora general de Turisme, Rosana Morillo, la directora adjunta de l’AETIB, Esther Callizo, i el director de l’IBASSAL, Rubén Castro. També han participat a la reunió (tant de forma presencial com a telemàtica) per experts de les àrees sanitària, del sector d’allotjament, de l’àrea econòmica, de l’àrea científica i de l’àrea tecnològica, a més de representants de les organitzacions sindicals més representatives.