LOGO CAIB
24 d’agost 2020 Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: Comença a funcionar la Central COVID-19 a la nova ubicació del polígon de Can Valero NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Comença a funcionar la Central COVID-19 a la nova ubicació del polígon de Can Valero

L’objectiu del Servei de Salut és centralitzar tots els rastreigs de casos d’afectats per la COVID-19 a la nova central

Avui ha començat el trasllat de la Central de Coordinació COVID-19 a una nova seu situada al polígon de Can Valero. El Servei de Salut ha condicionat l’antiga seu de l’empresa Angel 24, al polígon de Can Valero, durant aquest cap de setmana i avui ha començat el trasllat dels primers professionals.

Durant aquesta setmana es traslladaran a la nova central els professionals que fins ara estaven ubicats a la UBS Es Molinar, aproximadament 15 professionals dedicats al rastreig i seguiment dels casos positius i els seus contactes estrets. L’objectiu del Servei de Salut és centralitzar tots els rastreigs de casos d’afectats per la COVID-19 a la nova central. Allà s’hi ubicaran els professionals que fins ara feien els rastreigs des dels centres de salut. D’aquesta manera, els centres sanitaris quedaran alliberats, evitaran la càrrega de feina actual i podran dedicar-se a l’atenció als pacients del centre.

També faran feina a la Central els 15 tècnics en emergències sanitàries  que s’han format específicament per atendre el nou telèfon d’atenció a la COVID-19. Aquest telèfon es posarà a la disposició de la ciutadania aquest cap de setmana per resoldre qualsevol tipus de dubte sobre la pandèmia. Aquesta és una altra mesura destinada a alliberar les línies telefòniques dels centres de salut i millorar l’accés de la població a la informació.

Actualment 190 professionals d’atenció primària estan destinats a la notificació dels resultats de les proves PCR i al rastreig i seguiment dels casos positius i contactes estrets.