LOGO CAIB
1 d’abril 2020 Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

COVID-19: Balears rebrà 22,9 milions d'euros per a polítiques actives d'ocupació NNota Informativa

Foto de noticia

COVID-19: Balears rebrà 22,9 milions d'euros per a polítiques actives d'ocupació

Es crearà un grup de treball per a la distribució dels fons per a la formació

Balears rebrà 22,9 milions d'euros per a executar polítiques actives d'ocupació durant tot 2020. Així ho ha anunciat la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, al conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, durant la reunió via telemàtica que ha mantingut aquest matí amb totes les comunitats autònomes amb motiu de la celebració de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals.

Aquest és un dels principals compromisos que s'han adquirit en el marc de la primera Conferència Sectorial que es realitza des de la crisi sanitària deslligada pel COVID-19, en la qual ha participat el conseller Negueruela junt el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou.

Aquests 22,98 milions d'euros que s'ha acordat distribuir suposen una primera part del total dels fons que seran lliurats finalment a les Illes Balears. Paral·lelament, s'ha creat un grup de treball que pugui determinar quants recursos es necessiten i comprovar si seran suficients les quantitats que estaran disponibles provinents de la quota de formació professional per a l'ocupació que paguen els treballadors, amb l'objectiu de la seva distribució.

Durant la seva intervenció, el conseller Negueruela ha valorat positivament el paquet de mesures impulsat pel Govern d'Espanya donat “el moment extraordinari en el qual ens trobem”. Segons el responsable de Treball, aquestes actuacions “protegiran a milers de treballadors d'aquest país”.

En aquest sentit, el conseller de Treball ha lloat el “temps rècord” en el qual s'han posat en marxa aquestes mesures i ha recordat que “des de Balears continuarem donant suport a aquest tipus d'actuacions”.