4 maig 2022 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

Salut i l'IMAS signen un conveni per atendre 30 pacients amb cures de llarga durada a la residència de Pòrtol NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Salut i l'IMAS signen un conveni per atendre 30 pacients amb cures de llarga durada a la residència de Pòrtol

Salut destina 1,2 milions d'euros per 30 places concertades

La Conselleria de Salut i Consum i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials han signat un conveni per a la prestació d’assistència sociosanitària a pacients amb cures de llarga durada a la residència pública de gent gran de Son Caulelles, a Pòrtol, per l’import d’1.242.000 euros. Concretament, es concertaran un total de 30 places en la nova residència que obrirà en uns mesos.

La presidenta del Consell Insular de Mallorca, Catalina Cladera, i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, han explicat els detalls d'aquest acord. Cladera ha destacat que "és una col.laboració molt satisfactòria per a les dues parts, una feina de coordinació que hem reforçat aquests darrers dos anys i ha permès que les residències públiques de l'Imas fossin espais segurs i el més blindats possible a la pandèmia".  La consellera de Salut i Consum, per la seva banda, ha destacat que la col·laboració entre institucions és, precisament, un objectiu marcat per l'Estratègia d'Atenció a la Cronicitat per millorar l'atenció i recuperació dels pacients: "El conveni permetrà també augmentar la xarxa de places hospitalàries, però en un entorn més adequat a les necessitats que poden presentar aquests pacients", ha assegurat.

Aquestes places se sumen a les 10 de convalescència ja concertades des de 2016 a la residència de Felanitx per a persones grans.

Els criteris d’inclusió de pacients són els següents:

  • Pacients de més de 65 anys o a partir de 55 amb alguna discapacitat reconeguda, amb gran complexitat clínica i dependència temporal o permanent.
  • Pacients amb úlceres per pressió vasculars que necessiten cures continuades d’alta complexitat que no es poden fer en el seu domicili.
  • Persones amb malalties neurodegeneratives.
  • Pacients pendents d’una plaça en un hospital sociosanitari.

La finalitat de l’estada serà proporcionar les cures necessàries als usuaris amb dèficits funcionals i cognitius mitjançant l’aplicació de mesures de suport i preventives, incloent-hi atenció social, tractament psicològic, mèdic i rehabilitador ajustat a les necessitats de l’usuari.

Es considerarà una estada màxima de 6 mesos, a partir de la qual el Servei de Salut deixarà de pagar per la plaça concertada i correspondrà a l’IMAS assumir la despesa que es generi.