2 desembre 2019 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Quaranta-vuit centres educatius de les Illes Balears, guardonats com a Centres Ecoambientals NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Quaranta-vuit centres educatius de les Illes Balears, guardonats com a Centres Ecoambientals

El programa que impulsa l’educació ambiental a les aules arriba a la 16a edició

Els consellers de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, han entregat, aquest dilluns, part dels 48 guardons i 89 certificats de participació que s’entregaran, enguany, arreu de l’arxipèlag en el marc del Programa de Centres Ecoambientals.

El Centre Integrat de Formació Professional Son Llebre de Marratxí ha acollit la tercera de les quatre cerimònies d’entrega previstes. Les dues anteriors se celebraren a Sant Llorenç des Cardassar i a Eivissa.

Mir ha destacat que l’acte coincideix amb la inauguració de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic COP 25, que, enguany, se celebra a Madrid: «l’educació ambiental és cabdal per formar els nostres joves en la necessitat de conservar el medi ambient. Ho veim aquests dies en què, justament, són les generacions més joves les que ens exigeixen amb més força que prenguem les decisions que pertoquen per tal que els puguem llegar un planeta en condicions».

Per la seva banda, March ha destacat la feina que alumnat i professorat fan als centres educatius de les Illes en matèria mediambiental, la qual «contribueix a despertar la consciència ecològica, la capacitat d’actuació, el paper que tots tenim, tant individual com col·lectiu, en la preservació de la riquesa ecològica del planeta».

El Programa de Centres Ecoambientals compleix la setzena edició amb la participació de 143 centres educatius d’arreu les Illes Balears. D’aquests, 87 eren de Mallorca; 37 d’Eivissa, 16 de Menorca i 3 de Formentera.

Enguany, s’entregaran un total de 48 guardons i 89 certificats de participació. El guardó és un reconeixement per l’assoliment dels objectius marcats al llarg de dos cursos escolars. Els centres que han participat en el Programa però als quals no correspon el guardó reben el certificat de participació en senyal del seu compromís vers la sostenibilitat.

Els guardons s’han distribuït de la manera següent: 20 a Mallorca, 19 a Eivissa, 8 a Menorca i 1 a Formentera.

Dels 48 centres guardonats, 14 ho han estat per primera vegada. Han estat els següents:

CC L’ASSUMPCIÓ

BINISSALEM

CEIP ANTÒNIA ALZINA

LLORET DE VISTALEGRE

CEIP DE PRÀCTIQUES

PALMA

CEIP EL PILAR

FORMENTERA

CEIP FORNALUTX

FORNALUTX

CEIP JAUME VIDAL I ALCOVER

MANACOR

CEIP REINA SOFIA

FELANITX

CEIP SON PISÀ

PALMA

EI ES FAMELIAR

SANTA EULÀRIA DEL RIU

EI ES VEDRANELL

SANT JOSEP DE LA TALAIA

IES SON PACS

PALMA

IES MADINA MAYURQA

PALMA

IES QUARTÓ DEL REI

SANTA EULÀRIA DEL RIU

IES SANT MARÇAL

MARRATXÏ