25 març 2022 <10aL>Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Més de 300 persones participen en la Jornada de Bones Pràctiques d’Orientació i Intermediació organitzada pel SOIB NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Més de 300 persones participen en la Jornada de Bones Pràctiques d’Orientació i Intermediació organitzada pel SOIB

Les entitats participants han debatut sobre innovació, adaptacions metodològiques i prospecció empresarial aplicades a la inserció sociolaboral dels col·lectius vulnerables

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha inaugurat avui la Jornada de Bones Pràctiques d’Orientació i Intermediació celebrada en el Palau de Congressos de Palma i a la qual han assistit més de 300 persones entre entitats, organismes públics i agents socials que fan feina per una ocupabilitat de qualitat en els col·lectius de persones vulnerables amb especials dificultats d’inserció laboral.

En el parlament inaugural, el conseller Negueruela ha començat agraint la feina de tots els treballadors públics del SOIB, que durant aquests dos darrers anys han intentat aguantar el teixit productiu, i en especial, per la tasca d’orientació cap a les persones amb més dificultats d’inserció. Aquest agraïment també l’ha fet extensiu a totes les entitats del tercer sector i altres entitats públiques i privades amb les quals col·laboram i treballam per oferir un bon servei als usuaris.

A més, Negueruela ha afirmat que “aquesta jornada ha de servir per plantejar solucions no tant en el present, sinó mirant cap al futur. Comptam amb fons i mecanismes legislatius per aconseguir fer més eficients i innovadors els nostres serveis públics d'ocupació”. 

El conseller també ha explicat els sistemes punters d’innovació que s’han posat en marxa des del Govern en un marc on la formació professional tindrà cada vegada més un impuls més rellevant.

Finalment, ha fet una crida a tots els serveis d'ocupació i entitats col·laboradors per millorar i innovar en orientació i intermediació. Al respecte ha dit que “trobades com aquestes, on es parla de pràctiques innovadores, enriquiran el debat per desplegar la futura llei d’Ocupació, que dissenyarà els serveis d’ocupació del futur”. Sobre la reforma laboral ha manifestat que si l’orientació i la intermediació funcionen bé és més rentable econòmicament.

El Servei d’Ocupació de les Illes Balears, SOIB, ha volgut que aquesta Jornada de Bones Pràctiques d’Orientació i Intermediació sigui la primera activitat que s’organitza des del Centre d'Orientació i Innovació per a l'ocupació, el COE, que compta amb el finançament del fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència -Next Generation EU. 

La trobada s’ha estructurat al voltant de tres taules rodones, tot amb l'objectiu d'intercanviar coneixements, generar debat, i identificar les necessitats sobre la innovació en els processos d’orientació/intermediació, les adaptacions metodològiques per a les persones usuàries del servei d’inserció laboral i, finalment, la prospecció empresarial i l’atenció del col·lectiu en situació de vulnerabilitat.

La clausura de la jornada ha estat a càrrec de la directora del SOIB, Pilar Ortiz qui ha agraït la participació i la implicació de tots els participants. A les conclusions de la trobada, s’ha destacat la necessitat d’innovar i compartir talent per tal d’avançar amb la prestació dels serveis d'orientació i intermediació i des del SOIB s’ha emplaçat a totes les entitats participants a continuar treballant per compartir experiències i eines que millorin l’atenció, des de tots els àmbits, de les persones.