16 desembre 2021 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

L’Impost de Turisme Sostenible propicia la millora de la qualitat ambiental d’una setantena d’espais litorals d’Eivissa i Formentera NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’Impost de Turisme Sostenible propicia la millora de la qualitat ambiental d’una setantena d’espais litorals d’Eivissa i Formentera

El projecte donarà feina a vuit persones en risc d’exclusió social

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha presentat, aquest dijous a la platja de Es Cavallet, el projecte, finançat amb fons provinents de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS), «Millora de la qualitat dels espais litorals de rellevància ambiental de les Illes Balears».

Mir ha explicat que l’objectiu del projecte és millorar la qualitat ambiental de les platges, cales, hàbitats litorals naturals i de les espècies que els ocupen mitjançant feines de neteja, manteniment i millora de llocs situats en espais de rellevància natural, com ara la Xarxa Natura 2000 o els espais naturals protegits.

Així, un total de vuit persones en risc d’exclusió social treballaran durant 24 mesos en el manteniment dels espais, obtenint dades sobre les actuacions dutes a terme i informant la ciutadania sobre la campanya. El lot d’Eivissa i Formentera, adjudicat a Apfem-Aktua i amb un pressupost de 355.859 euros, compta amb dos equips que realitzaran les tasques a 72 platges i cales de les Pitiüses. En total, el projecte suma quatre lots i una partida d’1,5 milions d’euros.

«Aquest projecte encaixa perfectament amb la doble vessant ambiental i social que han d’impulsar els projectes finançats amb ITS», ha assenyalat Mir qui ha afegit la importància que el projecte inclogui espais inclosos dins la Xarxa Natura 2000, «el referent europeu en matèria de conservació ambiental però que, malauradament, encara és desconegut per a la ciutadania».

El conseller també ha destacat la tasca d’informació que realitzen els equips, ja que «l’educació ambiental és un dels pilars sobre els quals hem de forjar una societat conscienciada i resilient davant els reptes i adversitats que ens depara l’emergència climàtica».

En el primer mes de feina, s’han recollit gairebé 587 kg. de residus en el litoral de les Pitiüses. Gran part d’ells (186,7 kg) eren fusta, seguit d’altres que no es podien classificar per al reciclatge, com rebuig (134,8 kg), de plàstics i envasos (158,6 kg), vidre (52,5 kg), ferro (41,6 kg), paper i cartró (10,5 kg) i teixits (2 kg).