LOGO CAIB
26 d’octubre 2021 <10aL>Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat

Govern i sindicats signen l'acord per incrementar el salari dels empleats públics de Balears un 2% el 2022 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Govern i sindicats signen l'acord per incrementar el salari dels empleats públics de Balears un 2% el 2022

El Govern ha destacat la seva satisfacció per un acord que haurà permès augmentar el salari dels treballadors i les treballadores públiques un 10,7% des del 2015

El Govern ha signat un acord amb els sindicats UGT, CCOO, CSI-F, SIMEBAL i FSES pel qual es confirma l’augment salarial del 2% per a les 44.000 treballadores i els treballadors públics de Balears per al 2022, el qual afecta a tot el personal funcionari, estatutari i laboral de l’Administració de la Comunitat Autònoma.

Per part del Govern, han participat la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez i la directora general de Funció Pública, Carme Palomino.

Garrido ha expressat la seva satisfacció per poder arribar a un acord amb 5 dels 6 sindicats representats a la Mesa de l’Empleat Públic i ha destacat el valor del diàleg social, el qual ha permès “que l’augment del 2% per a les retribucions bàsiques sigui finalment també per a les retribucions complementàries”.

Per part seva, la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors ha dit que aquest acord representa “una importantíssima passa endavant en la millora de les condicions laborals de les treballadores i els treballadors públics” del sector públic autonòmic, amb el qual el Govern dóna continuïtat a les millores introduïdes des de l’any 2015 a l’inici de la passada legislatura.

Amb aquest augment salarial, el Govern haurà apujat un 10,7% els salaris dels funcionaris des del 2015, a més del pagament de la carrera professional i la recuperació de la paga extra del 2012.

L’acord signat entre Govern i sindicats també preveu la convocatòria d’una Mesa General dels Empleats públics per iniciar un procés negociador per al desenvolupament d’accions dirigides a la millora de les condicions sociolaborals del personal de la comunitat autònoma, i una convocatòria de les diferents meses sectorials per tal de negociar accions a adoptar en cada àmbit concret de negociació.

D’altra banda, cal recordar que el passat mes de maig ja es va acordar l’increment del 0,9% de les retribucions bàsiques per enguany, amb efectes de l’1 de gener, i avançar al 2023 el retorn del 2% del salari pendent del 2020.