7 juny 2022 <10aL>Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica

El vicepresident Yllanes informa a la Federació Empresarial Hotelera sobre els fons provinents del PITEIB per a millorar l'eficiència energètica NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El vicepresident Yllanes informa a la Federació Empresarial Hotelera sobre els fons provinents del PITEIB per a millorar l'eficiència energètica

Aquestes ajudes es troben actualment en fase de conceptualització i des del Govern es preveu que els deu milions previstos en aquesta línia puguin generar una inversió mobilitzada de 40 milions d'euros

El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, s’ha reunit aquest dimarts amb Maria Frontera, presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), per tal d’establir una col·laboració en el marc de la gestió energètica del sector i per tal de conèixer de primera mà el tipus de necessitats que tenen per tal de dur a terme actuacions en matèria d’eficiència energètica.

A la reunió també hi han assistit el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava i Maria José Aguiló, vicepresidenta executiva de la FEHM. Tant el vicepresident com el director general han aprofitat la trobada per presentar la línia P4.L3. del Pla d’Inversions per a la Transició Energètica de les Illes Balears (PITEIB), centrada concretament en actuacions integrals de grans consumidors i que compta amb deu milions d’euros per a actuacions.

El vicepresident Yllanes ha destacat que aquest programa tindrà un impacte econòmic i d’actuacions que es diversificarà en sectors com el turístic, l’industrial i per a particulars, altres empreses i administracions públiques. «L’article 34 de la Llei de transició energètica i canvi climàtic estableix que els grans consumidors d’energia que compleixin amb els requisits establerts rebran també ajuts públics perquè tenguin l’oportunitat de reduir el consum energètic mitjançant la implantació de mesures d’eficiència i renovables. Sabem que les actuacions que es puguin dur a terme des del sector hoteler tindran un impacte efectiu en matèria de reducció d’emissions de CO2 i augment de l’autoconsum, així com de penetració de renovables en el conjunt del sistema; per això, demanam la col·laboració del principal motor de les Illes, ja que la descarbonització i la mitigació dels efectes front al canvi climàtic necessita de la col·laboració de tots els agents». El vicepresident també ha destacat que «el programa en el seu conjunt preveu una inversió pública d’uns deu milions d’euros, que generarà una inversió mobilitzada de 40 milions».

Per part seva, la vicepresidenta executiva de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), María José Aguiló, ha assegurat que «el sector està molt compromès i treballant en aquesta línia des de fa temps. S'espera que la quantia de les convocatòries sigui suficient i la tramitació de les mateixes el més àgil i simplificat possible».

En paraules del director general d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, «el Govern acompanyarà al sector turístic en el repte de liderar la descarbonització l'empresa privada. Per això, hem presentat al sector econòmic més important un paquet d’ajuts per a actuacions integrals que aglutinin eficiència energètica, energies renovables i mobilitat elèctrica per tal que aprofitin aquesta onada de fons europeus per a fer la passa definitiva cap a la sostenibilitat».

«La Llei 10/2019 de canvi climàtic de Balears preveu que els grans consumidors (aquells que tenen contractats més de 100 kW elèctrics o 70 kW tèrmics) han de fer plans de gestió energètica. Amb aquest Pla es pretén donar un impuls a actuacions integrals en el sector privat i, per això, consideram essencial ajudar aquelles empreses que en els propers dos anys facin aquests plans de gestió energètica», ha dit Malagrava.