30 d’abril 2022 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

El projecte ‘Més accés als espais naturals’ permet que sis persones amb mobilitat reduïda coneguin Cala Sant Vicenç NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges

El projecte ‘Més accés als espais naturals’ permet que sis persones amb mobilitat reduïda coneguin Cala Sant Vicenç

La sortida s’ha pogut fer gràcies a les cadires Joëlette i el voluntariat de Creu Roja i l’Associació de Guies de Muntanya

Sis persones del centre Joan XXIII d'Inca han pogut fer un itinerari guiat per les educadores del Paratge natural de la Serra de Tramuntana a Cala Sant Vicenç (Mallorca), aquest divendres, gràcies al projecte ‘Més accés als espais naturals’. Es tracta de la sortida més multitudinària d’aquest tipus i ha estat possible gràcies al voluntariat de la Creu Roja i de l’Associació de Guies de Muntanya que s’han format per conduir les cadires Joëlette.

Aquestes cadires són tot terreny, amb una sola roda, i permeten que persones amb mobilitat reduïda puguin fer recorreguts en zones no adaptades amb l’ajut de tres o més persones acompanyants que la condueixin. La Conselleria de Medi Ambient i Territori disposa de dotze cadires Joëlette arreu de les illes, que faciliten que tothom pugui gaudir de l’accés als espais naturals protegits.

El conseller Miquel Mir ha agraït al voluntariat que fa possible que aquestes sortides siguin un èxit i ha recordat que «un dels objectius principals d’aquesta Conselleria és garantir el dret d’accés al medi natural de tothom». «Som conscients que molts dels nostres espais naturals protegits no són accessibles per persones amb mobilitat reduïda, per exemple, i treballam per facilitar aquest gaudi a tothom amb projectes com el de Joëlette», ha afegit.

Qualsevol persona que no pugui accedir al medi natural per una dificultat física o psíquica pot demanar fer un itinerari als espais naturals protegits amb les vuit cadires Joëlette que hi ha a Mallorca, les dues de Menorca, la d’Eivissa o la de Formentera.

La sol·licitud s’ha de fer almenys amb tres setmanes d’antelació i, depenent de la disponibilitat de voluntaris, es concertarà el dia per a l’itinerari. El servei és completament gratuït i es pot demanar al telèfon 971 29 50 00 en el cas de Mallorca (operatiu tots els dies), al 971 17 77 05 (de 9h a 14h i de dilluns a divendres) a Menorca, i al 971 17 76 88 (de 9h a 14h i de dilluns a divendres) per a Eivissa i Formentera.