26 d’octubre 2021 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

El nou cicle de formació per als centres ecoambientals se centra en el compliment de l’agenda 2030 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El nou cicle de formació per als centres ecoambientals se centra en el compliment de l’agenda 2030

S’impartiran un total de 13 conferències telemàtiques dirigides a formar al professorat

L’especialista universitari en Educació Ambiental per la UNED, José Manuel Gutiérrez Bastida, inaugura, aquest dimarts, el cicle de conferències «Nous reptes davant la crisi global» dirigit al professorat dels centres adscrits al programa «Centres ecoambientals».

En total, s’han programat 13 xerrades que s’impartiran de manera telemàtica entre aquest mateix dimarts i dia 3 de febrer de 2022. Entre els ponents hi ha el doctor en Física i catedràtic de Física de la Terra a la UIB, Damià Gomis; el professor de Dret Internacional Públic a la UIB i president del Comitè d’Experts per a la Transició Energètica i el Canvi Climàtic de les Illes Balears, Pau de Vílchez; i el doctor en Geografia per la UIB, Ivan Murray.

L’objectiu d’aquest cicle de conferències és millorar la formació dels mestres dels Centres ecoambientals de cara a una millor preparació de les activitats relacionades amb l’educació ambiental que s’hi organitzin. Enguany, s’han elegit temàtiques vinculades a l’agenda 2030 i al paper dels centres educatius en la lluita contra l’emergència climàtica.

El Programa Centres Ecoambientals es va posar en marxa a través de les conselleries de Medi Ambient i d’Educació l’any 2004 amb l’objectiu d’impulsar l’educació ambiental en els centres educatius de les Illes Balears. Aquests han de dissenyar plans de treballs relacionats amb el medi ambient i integrar-los als seus currículums i plans d’estudi. En total, a Mallorca hi ha 87 centres adherits al programa; a Eivissa, 37; a Menorca, 15, i a Formentera, 3.