6 març 2021 <10aL>Conselleria d'Afers Socials i Esports

Afers Socials i Esports uneix el sector de la cooperació per fer una formació conjunta sobre feminisme NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges

Afers Socials i Esports uneix el sector de la cooperació per fer una formació conjunta sobre feminisme

La Conselleria d'Afers Socials i Esports, a través de la direcció general de Cooperació, ha unit el sector de la cooperació coordinant una formació anual conjunta titulada “Cooperació feminista”. Es tracta de la primera vegada que el sector s'uneix per coordinar unes jornades que comencen aquest mes de març i s'allargaran fins al proper mes de novembre.

La Conselleria destaca que a poques comunitats autònomes s'està fent feina d'una forma tan directa en cooperació feminista i que es tracta d'un enfocament nou que marca un camí a seguir.

A més de la Direcció General de Cooperació depenent de la Conselleria d'Afers Socials i Esports, també participen de la formació la Coordinadora d'Organitzacions no Governamentals de Desenvolupament de les Illes Balears (Congdib), el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, el Fons Menorquí de Cooperació, el Fons Pitiús de Cooperació i l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) de la UIB.

El cicle es presenta com un conjunt d'iniciatives formatives independents però a la vegada complementàries i coordinades, que duen per títol: “Com transversalitzar l'enfocament de gènere en el projectes de sensibilització i Cooperació Internacional?”, “La igualtat de gènere i els feminismes”, “Com mesures transversalment la Igualtat de Gènere ia trabés de l'ODS 5”, “Enfocament de gènere i basat en Drets Humans (EgiBDH)”, “Drets LGTBI i cooperació al desenvolupament” i “Reflexions sobre l'enfocament de gènere a la teva organització”.

La jornada “Reflexions sobre l'enfocament de gènere a la teva organització” està organitzada per la Direcció General de Cooperació i, acompanyat per una una experta en gènere i desenvolupament, obrirà un debat de reflexió amb les persones que treballen a ONGD i que tenen un interès en realitzar una anàlisi de la política de gènere que es desenvolupa la seva entitat.

Documents adjunts: