LOGO CAIB
Contingut
11 juny 2021Conselleria de Salut i Consum

Cafès Virtuals, espai per afavorir el benestar emocional NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Cafès Virtuals, espai per afavorir el benestar emocional

Fundació Deixalles, Associació Pitiüsa pro Salut Mental i l’Associació d’Ajuda a l’Acompanyament del Malalt de les Illes Balears dinamitzen els cafès virtuals

El 16 de juny comença la primera sessió dels Cafès Virtuals per al benestar emocional a les Illes Balears. Aquesta activitat està emmarcada dins les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) del seu document Covid-19 intervencions recomanades en salut mental i suport psicosocial durant la pandèmia.

Els Cafès Virtuals són una estratègia de suport mutu no terapèutic, a través d’Internet i les noves tecnologies. La participació és oberta a qualsevol persona que vulgui compartir emocions, experiències i sentiments.

L’objectiu del cafè és generar un espai de reciprocitat entre les persones i formar una comunitat per minimitzar els efectes de la pandèmia sobre el benestar emocional a tota la població.

L’activitat sorgeix des de l’Oficina de Salut Mental dels Illes Balears, la Subdirecció Assistencial d’Humanització, el Servei d’Atenció a l’Usuari del Servei de Salut i el Grup de Treball per la Lluita Contra l’Estigma, en el qual participen representants interinstitucionals i entitats del tercer sector.

Les primeres trobades virtuals estaran organitzades, simultàniament, per les entitats Fundació Deixalles, Associació Pitiüsa pro Salut Mental (APFEM) i l’Associació d’Ajuda a l’Acompanyant del Malalt de les Illes Balears (ADAA).

La psicòloga i psicoterapeuta grupanalítica Nati Solivellas va impartir les sessions formatives durant el mes d’abril, dirigides a les entitats socials compromeses en el desenvolupament d’aquesta iniciativa comunitària que pretén crear eines virtuals per a la població que permetin combatre l’aïllament social al qual tots ens hem vist exposats i contribueixin a generar xarxa social de suport. 

El desenvolupament dels Cafès Virtuals té unes directrius clares i transparents: la lliure participació, el compromís d’assistència de forma prèvia i el respecte envers els altres.

Les persones que hi vulguin participar han d’enviar un correu electrònic a cafesvirtualsib@gmail.com. El participant rebrà l’enllaç per a la connexió a través de la plataforma Meet de Gmail. Es tindrà en compte l’ordre d’inscripció per a la participació. El Cafè Virtual es farà cada quinze dies, el primer i tercer dimecres, de 16.00 a 17.30 hores, a partir del 16 de juny de 2021.