31 d’agost 2022 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Medi Ambient s’adhereix a una campanya europea de foment dels valors naturals de les platges amb posidònia NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Medi Ambient s’adhereix a una campanya europea de foment dels valors naturals de les platges amb posidònia

Es tracta d’una iniciativa que abraça tota la mediterrània impulsada pel projecte Posbemed2

La conselleria de Medi Ambient i Territori s’ha adherit, a través de la direcció general d’Espais Naturals i Biodiversitat, a la iniciativa «Act 4 posidonia» que neix en el marc del projecte europeu ‘Posbemed 2’, amb l’objectiu de proporcionar una estratègia comuna als països de la Mediterrània per gestionar els sistemes platja-duna de posidònia als espais naturals protegits costaners.

Així, s’ha creat una plataforma perquè tots els usuaris interessats assumeixin compromisos específics i concrets per promoure platges més naturals que respectin el funcionament dels ecosistemes costaners i la preservació de les restes de posidònia que arriben a les platges.

La campanya està dirigida a gestors de platges així com a educadors, sectors econòmics lligats a les platges científics, fundacions, ONG, associacions i públic en general. Mitjançant la signatura, el firmant es pot comprometre a diferents accions encaminades a millorar comportaments individuals que promoguin la conservació de la fanerògama marina.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, encoratja a la resta d’institucions, municipis i als ciutadans que signin el compromís, ja que «és des del comportament i les accions individuals respectuoses amb la posidònia que podem contribuir en donar a conèixer la importància de mantenir les característiques naturals de les platges mediterrànies i fugir de l’artificialització dels espais naturals protegits». La carta està disponible en sis idiomes i es pot signar a: https://www.act4posidonia.eu/

La conselleria col·labora del projecte Posbemed2 i hi participa activament com a primera zona de la Mediterrània en tenir una normativa específica per a la gestió i conservació de la fanerògama marina mitjançant el Decret Posidònia. A més, ha aportat coneixement amb l’elaboració d’un estudi de l’evolució del sistema platja-duna al Parc natural d’Es Trenc.

El Consell de Menorca s’ha adherit a l’apartat de ‘Gestors de platja i responsables en la presa de decisions’ i ha animat als municipis a seguir el mateix exemple.