LOGO CAIB
Contingut
31 maig 2022Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

Els ajuts als mitjans de comunicació en català s'incrementen fins als 700.000 euros NNota Informativa

Foto de noticia

Els ajuts als mitjans de comunicació en català s'incrementen fins als 700.000 euros

El Govern aposta per fer créixer i consolidar la llengua pròpia de les Illes Balears en aquest àmbit

La Direcció General de Política Lingüística ha publicat la convocatòria d’ajuts als mitjans de comunicació en català de les Illes Balears. La partida que s’hi destina enguany suma un total de 700.000 euros, 65.000 més que en la convocatòria anterior. La quantitat destinada a aquests ajuts ha crescut gairebé un 22 % en dos anys.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és fomentar la presència de la llengua catalana en els mitjans de comunicació de l’arxipèlag. Els destinataris són la premsa diària, la premsa local, la de temàtica especialitzada, i les emissions de ràdio i televisió en llengua catalana que hagin duit a terme la seva activitat durant l’any 2021. Així mateix, també hi ha una línia destinada a projectes d'habilitació d’una edició en llengua catalana d'una publicació en castellà amb periodicitat diària existent actualment.

A més de l’augment de la dotació total de la convocatòria, també s’han incrementat l’import màxim que poden percebre els beneficiaris, entre els quals destaca especialment els de la premsa local, amb la finalitat que els mitjans de comunicació es puguin consolidar. 

El termini de presentació de sol·licituds acaba el proper 21 de juny. El tràmit es pot fer de forma telemàtica al web dgpoling.caib.cat, on també es pot trobar tota la informació relativa a la convocatòria.