10 maig 2022 <10aL>Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

El Consell Social de la Llengua Catalana celebra el seu vintè aniversari NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges

El Consell Social de la Llengua Catalana celebra el seu vintè aniversari

Es tracta d’un òrgan de consulta, planificació i assessorament del procés de normalització de la llengua catalana

El 10 de maig del 2002 naixia el Consell Social de la Llengua Catalana de les Illes Balears. Aquest òrgan, que forma part del Govern de les Illes Balears, es creava per tal de disposar d’un instrument que pogués assessorar en matèria lingüística, amb l’objectiu d’incorporar o reincorporar la llengua catalana als usos socials que li pertoquen com a llengua pròpia de les Illes Balears.

El Consell Social és un espai de diàleg on participen, de forma col·legiada, els diferents sectors de la societat de les Illes Balears. Així, hi estan representats sindicats, patronals, institucions o entitats que el fan un òrgan plural i divers imprescindible per al procés de normalització lingüística a l’arxipèlag. 

Són funcions del Consell Social participar en el procés de normalització lingüística i contribuir a impulsar-lo en els diferents àmbits sectorials, assessorar i informar sobre els projectes de planificació lingüística i sobre les consultes que li puguin encomanar, i contribuir a la coordinació i potenciació de les actuacions que duen a terme les institucions administratives, cíviques i culturals per millorar la política lingüística de les Illes Balears.