LOGO CAIB
Contingut
28 març 2022Conselleria de Medi Ambient i Territori

Els refugis de Son Moragues i s’Arenalet reobren al públic NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Els refugis de Son Moragues i s’Arenalet reobren al públic

Les reserves es poden fer des d’aquest dilluns a través de la pàgina web de l’IBANAT

El conseller de Medi ambient i Territori, Miquel Mir, i el gerent de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT), Joan Ramon, han visitat, aquest dilluns, el refugi de Son Moragues que, juntament amb el de s’Arenalet, han reobert al públic després de fer-hi millores.

A partir d’aquest dilluns, les persones que vulguin podran reservar pel període entre el 28 de març i primer de maig. A partir d’aquest dia, la disponibilitat de noves dates serà dia a dia a partir de les 20h. Per fer la reserva, s’ha d’accedir al portal a través de la pàgina web de l’IBANAT.

Mir ha agraït la tasca desenvolupada pel personal d’IBANAT, «una feina imprescindible per conservar el patrimoni i garantir que l’accés al medi natural i al seu gaudi es pugui fer en condicions òptimes». «Tenir una xarxa de refugis com la que gestiona l’IBANAT és un valor patrimonial i cultural a preservar perquè la ciutadania ho gaudeixi i pugui descobrir els valors naturals de l’illa», ha afegit el conseller.

Entre les actuacions que s’han fet als refugis, es troben la millora de l’eficiència energètica, adequació dels voltants per al seu ús recreatiu o canvis de mobiliari. També s’ha millorat l’accés als refugis, habilitant caixetins on s’hi troben guardades les claus, que estan situats a l’exterior i s’obrin amb un codi que s’envia a cada usuari. En el cas de s’Arenalet, aquest sistema també s’aplicarà a l’entrada de les habitacions. Cal destacar també la instal·lació de cabines de banys químics a Son Moragues.

La renovació dels banys químics s’ha dut a terme, a més, als refugis de Gorg Blau, Cúber, Sa Coma de Binifaldó, Lavanor i Coll Baix. En total, hi haurà 24 cabines tot l’any i sis cabines durant mig any. A Mallorca, també s’han instal·lat a setze àrees recreatives: Gorg Blau, ca s’Amitger, Coveta Negra, Menut II, Biniamar, sa Bassa de Fornalutx, Font des Noguer, Son Tries, Caubet, comuna de Bunyola, s’Illot, Pont Trencat, comuna de Lloret, Llubí, santa Magdalena i Font de n’Alis.

Pel que fa a Menorca, hi haurà tres cabines instal·lades tot l’any que es distribuiran a les tres àrees recreatives gestionades per l’IBANAT a l’illa, mentre que a Eivissa n’hi haurà una durant mig any a l’àrea recreativa de sa Talaia.

Ramon ha explicat que aquestes cabines són de fusta perquè s’integrin millor al medi natural i accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda. «Estam adaptant les instal·lacions perquè siguin més eficients i per garantir un ús públic per tothom, a més d’adaptar-nos també a l’increment de l’afluència d’usuaris a les àrees recreatives amb més neteja de les zones perquè tots els visitants les trobin en bones condicions», ha afegit el gerent de l’IBANAT.