19 febrer 2022 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Medi Ambient s’incorpora al Comitè de direcció de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Medi Ambient s’incorpora al Comitè de direcció de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Les Illes Balears tendran més pes en la presa de decisions estratègiques sobre el projecte

La direcció general de Residus i Educació ambiental de la conselleria de Medi Ambient i Territori s’ha incorporat al Comitè de direcció de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR, per les sigles en anglès). D’aquesta manera, les Illes Balears tendran més pes en la presa de decisions estratègiques sobre el projecte i el seu finançament.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus va néixer l’any 2009 com un projecte LIFE+ finançat amb fons europeus. És una iniciativa que promou dins i també fora d’Europa accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus al llarg d’una setmana a finals del mes de novembre. Enguany, es celebrarà del 19 al 27 de novembre.

Impulsada per les autoritats públiques locals i regionals, aplega totes les actuacions d’altres actors (ciutadans, escoles, empreses, ONG, associacions) que organitzen activitats per conscienciar sobre la prevenció de residus i promouen les 3 R: reduir el consum, reutilitzar productes i materials, i finalment reciclar els residus.

Una de les tasques, dins aquest programa, és el Let’s Clean Up Europe que des del 2016 està coordinat pel servei de Qualitat ambiental i Educació Ambiental.
En aquest cinc anys, s’han realitzat més de 170 activitats, a les Illes Balears, amb més de 8000 voluntaris que han recollit més de 12.500 quilograms de residus.