9 desembre 2021 <10aL>Conselleria d'Educació i Formació Professional

El Ministeri recull en un estudi estatal 7 bones pràctiques de FP Dual a Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat
Balears es troba entre les quatre comunitats seleccionades per mostrar els seus projectes d’FP Dual

El Ministeri recull en un estudi estatal 7 bones pràctiques de FP Dual a Balears

Avui s’ha celebrat un acte de cloenda del Projecte Europeu per a la millora de la qualitat de l’FP Dual

El Ministeri d’Educació i Formació Professional ha organitzat avui un acte de cloenda del Projecte Europeu per a la millora de la qualitat de l’FP Dual a Espanya en el qual s’ha explicat l’experiència de les Illes Balears.

En concret, s’han seleccionat quatre comunitats autònomes, Aragó, Castella i Lleó, Navarra i Balears. Totes elles compten amb diferents iniciatives reconegudes com a bones pràctiques de l’FP Dual a l’estudi que, durant més de dos anys, han dut a terme el Ministeri, la Fundació Bertelsmann i la Unió Europea. L’acte d’avui ha servit per tancar la feina realitzada en el marc d’aquest projecte.

Cal destacar que dins el total de 102 bones pràctiques que reflexa l’estudi, es recullen fins a set iniciatives de Balears. El director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, ha agraït la feina que s’ha fet durant dos anys per poder avaluar aquestes iniciatives que serviran per millorar la qualitat de l’FP Dual a Espanya. En concret, Baos s’ha referit a la seva intervenció, a una de les iniciatives de Balears, la d’intercanvi d’experiències formatives entre professorat de diferents comunitats autònomes. Aquesta activitat, a la qual han participat 180 docents que varen visitar centres educatius d’altres comunitats autònomes, “va sorgir dels propis professors que volien acostar els aprenentatges a la realitat dels sectors productius per transmetre’ls a l’alumnat”. El director general ha destacat el bon funcionament d’aquesta iniciativa i es preveu mantenir-la en els propers cursos.

La resta d’experiències reconegudes a l’estudi de bones pràctiques fan referència a aspectes com la millora de la comunicació amb les empreses, el conveni de col·laboració amb la Cambra de Comerç de Mallorca, la informació prèvia a l’alumnat d’FP Dual, el programa d’alumnat ambaixador d’FP Dual, les propostes d’empreses formadores i la metodologia de formació per projectes.