16 novembre 2021 <10aL>Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

Es presenta el llibre Arxipèlag de Cabrera. Història natural NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Es presenta el llibre Arxipèlag de Cabrera. Història natural

92 autors ens acosten a tot allò après durant 30 anys de Parc Nacional

El vespre d’aquest dimarts s’ha presentat el llibre Arxipèlag de Cabrera. Història natural. L’obra és un compendi d’articles científics sobre la història natural de l’illa des dels diferents àmbits de la ciència com són el medi físic, el medi marí, el medi terrestre i actuacions antropocèntriques a l’arxipèlag. 

La monografia, on hi intervenen 92 autors, aporta informació molt rellevant per a la gestió de l’ampliació del parc de l'Arxipèlag de Cabrera. Així mateix mostra molt del que s’ha après d’ençà de la declaració del Parc Nacional, el 1991, però també de l’impuls i renovació que aquest ha suposat per a les ciències naturals.

El llibre ha estat impulsat per la Societat d’Història Natural de les Illes Balears (SBHN), el Patronat del Parc Nacional de Cabrera i la Universitat de les Illes Balears (UIB) i la direcció general de Política Universitària i Recerca, que és qui l’ha finançat. Ha estat coordinat per Antoni Maria Grau, Joan Josep Fornós, Guillem Mateu, Pere Antoni Oliver i Bàrbara Terrassa.

L’acte ha tengut lloc a Can Oleo, a Palma, i hi han assistit una vuitantena de persones. Hi han participat el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company; el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir; el vicerector de Política Científica i Recerca de la UIB, Víctor Homar; el President de la Societat Balear d’Història Natural, Antoni M. Grau; el patronat del Parc Nacional de l’àrxipèlag de Cabrera, Pere Oliver i la resta d’editors.

El conseller Company ha assegurat que es tracta d’una “obra molt completa que permet apropar-nos d’una forma rigorosa i extensa a l’Illa de Cabrera i el seu entorn natural”. Per la seva, banda el conseller Mir ha incidit en la importància de l'educació i sensibilització ambiental per "tenir una ciutadania crítica i compromesa amb la protecció i conservació de la nostra terra".

El vicerector Homar ha posat en valor la qualitat de l’edició i ha recordat els anys de feina que ha suposat l’obra. Per la seva banda, els editors Grau i Oliver, han remarcat la importància de la recerca per anticipar-se als esdeveniments i millorar la gestió del medi ambient.