19 d’octubre 2021 <10aL>Conselleria d'Educació i Formació Professional

Martí March defensa l’esperit de diàleg i consens del projecte de Llei d’Educació de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Martí March defensa l’esperit de diàleg i consens del projecte de Llei d’Educació de les Illes Balears

El conseller agraeix la voluntat de la majoria de grups parlamentaris per aconseguir un projecte de Llei d’Educació amb el màxim consens possible

March considera l’esmena a la totalitat de VOX una demostració d’adoctrinament i un atac a l’Estat de les autonomies

 

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha defensat avui el projecte de la primera Llei d’Educació de les Illes Balears al Parlament.La intervenció del conseller ha tengut lloc a petició pròpia a través del torn incidental que preveu el reglament en el marc del debat de l’esmena a la totalitat presentada pel grup parlamentari VOX al projecte de Llei.

March ha iniciat la seva intervenció destacant la voluntat de consens de tots els grups parlamentaris, excepte VOX, l’únic que ha presentat esmena a la totalitat i 200 esmenes, ja que han esmenat tots els articles de la Llei, un per un. La resta de formacions han presentat un total de 400 esmenes.

El conseller ha afirmat que «l’esmena de VOX suposa un rebuig al model constitucional de l’ Estat de les Autonomies, un menyspreu a la feina realitzada per la comunitats autònomes de tots els colors polítics i a tota la comunitat educativa i demostra un desconeixement de la realitat educativa de Balears i de l’Estat.»

A la seva intervenció, March ha destacat el fet que es compta amb una proposta de Llei molt participada, rigorosa, estructurada, que exerceix les competències insulars i que aposta pel currículum competencial, per l’equitat i per la participació de tota la comunitat educativa, entre moltes altres coses. «Per aconseguir una llei de present i de futur que vol millorar l’educació de les Balears és important comptar amb el màxim consens possible i en això hem treballat i continuarem treballant».

L’esmena a la totalitat ha estat rebutjada per la majoria de la cambra autonòmica, amb el vot en contra de 35 diputats i 20 abstencions.

Es pot consultar el projecte de Llei d’Educació al WEB de la Conselleria d’Educació i FP.