8 setembre 2021 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Les Illes Balears i la UICN estrenyen llaços per a una major conservació de les àrees marines protegides de la Mediterrània NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges

Les Illes Balears i la UICN estrenyen llaços per a una major conservació de les àrees marines protegides de la Mediterrània

El conseller Mir s’ha reunit amb el director de l’organisme internacional a la Mediterrània al Congrés Mundial de Marsella

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, s’ha reunit, aquest dimecres, amb el director d’UICN a la Mediterrània, Antonio Troya, a la localitat francesa de Marsella, on se celebra el VII Congrés Mundial de l'entitat.

Mir ha destacat la necessitat de «crear estructures interterritorials que assegurin la conservació de la Mediterrània, una de les regions del planeta més afectades per l’emergència climàtica». El conseller ha afegit que la UICN pot ser un motor molt important per a la creació d’aquest tipus de sinergies.

Durant la reunió, s’ha abordat, també, la necessitat que les illes de la Mediterrània elaborin una estratègia comuna de resiliència als efectes del canvi climàtic.

A la trobada hi ha participat el director general de Medi Ambient de Tunísia, Chelibi Hedi, qui s’ha interessat per les polítiques de conservació de la posidònia engegades per la Conselleria de Medi Ambient i Territori i ha oferit incrementar la col·laboració en matèria de gestió de les àrees marines protegides.

Mir i Troya s’han emplaçat a una nova trobada abans que acabi l’any, de cara a intensificar la col·laboració entre ambdues institucions.