28 juny 2021 <10aL>Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

Visita guiada a l’Arenal per afavorir l’arrelament lingüístic NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Visita guiada a l’Arenal per afavorir l’arrelament lingüístic

Els participants són persones amb dificultat d’inserció laboral que tenen interès a aprendre català

La Direcció General de Política Lingüística ha duit a terme una nova activitat dirigida a persones amb dificultat d’inserció laboral, amb l’objectiu d’aproximar-los la llengua catalana i de facilitar-los l’arrelament social i cultural. La iniciativa ha consistit en una visita a l’Arenal (Mallorca) gràcies a la col·laboració del col·lectiu Estima s’Arenal.

El filòleg i divulgador Dídac Martorell ha estat l’encarregat de guiar la ruta Descobrim la història de s’Arenal i els trencadors de marès. Una vintena de persones hi han participat i han pogut descobrir una part de la història del poble, enfocada en el passat preturístic. La visita ha conclòs amb un berenar conjunt.

Aquesta activitat és la continuació dels tallers de formació inicial en llengua catalana per a col·lectius de l'Arenal. Està previst que hi hagi més trobades periòdicament a fi d’establir una connexió amb la xarxa veïnal. La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, ha remarcat que amb aquestes accions “volem facilitar l’intercanvi cultural, l’arrelament i el vincle d’aquests col·lectius amb les entitats del territori a través de la llengua”. També ha agraït la col·laboració al col·lectiu Estima s’Arenal, “imprescindible per a l’èxit d’iniciatives com aquesta”.