7 juny 2021 <10aL>Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

Comencen dos tallers de català al Casal d’Associacions d’Immigrants i ONGD NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Comencen dos tallers de català al Casal d’Associacions d’Immigrants i ONGD

Els impulsa la Direcció General de Política Lingüística

Des d’aquesta setmana i fins al juliol es duran a terme dos tallers de llengua catalana dirigits a persones procedents dels cinc continents que resideixen a Mallorca. La iniciativa és fruit de la col·laboració entre la Direcció General de Política Lingüística i el Casal d’Associacions d’Immigrants i ONGD. 

Segons ha explicat la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, l’objectiu principal és “aproximar la llengua catalana a la població nouvinguda per facilitar-los l’arrelament i la recerca de feina”. Defior ha destacat la importància d’activitats com aquestes perquè van en la línia de “garantir l’accés al coneixement del català a tota la població”.

Un taller se centra en l’aprenentatge de la llengua, a partir d’un nivell inicial, per a mares i pares d’infants en edat escolar; l’altre està enfocat a l’àmbit laboral. Cada taller, que pretén sensibilitzar aquests alumnes a favor de l'aprenentatge de la llengua, té una durada de 12 hores i ha tingut en compte les necessitats específiques dels destinataris.

El Casal d'Associacions d'Immigrants i ONGD ha fet la selecció dels alumnes d'acord amb criteris d'inserció sociolaboral i familiar. La intenció és que els tallers tenguin continuïtat, amb els mateixos alumnes, mitjançant una activitat formativa de més llarga durada i més enfocada a l’aprenentatge del català.