LOGO CAIB
Contingut
26 abril 2021Conselleria de Salut i Consum

Primera reunió del grup de treball per implementar la prestació de l'eutanàsia a les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Primera reunió del grup de treball per implementar la prestació de l'eutanàsia a les Illes Balears

La Conselleria de Salut i Consum crea el grup de treball que establirà de quina manera i en quines condicions s’implementarà la prestació de l’eutanàsia a les Illes Balears.

La Llei orgànica 3/2021, de 24 de març, de regulació de l’eutanàsia, entra en vigor el proper 25 de juny. L’objecte d’aquesta Llei és regular el dret que correspon a tota persona que compleixi les condicions exigides a sol·licitar i rebre l’ajuda necessària per morir, el procediment que s’ha de seguir i les garanties que s’han d’observar.

En la primera reunió, que ha tengut lloc a la seu de la Conselleria de Salut i Consum, el grup de treball ha començat a desplegar l’esborrany del decret de creació de la comissió de garanties i avaluació del dret a la prestació d’ajuda per morir a les Illes Balears.

El Servei de Salut durà a terme la formació dels professionals, el registre d’objecció de consciència dels professionals sanitaris i la divulgació del contingut de la Llei per a la població general. 

La Llei orgànica que regula l’eutanàsia determina els deures del personal sanitari que atengui aquestes persones definint-ne el marc d’actuació, i regula les obligacions de les administracions i institucions per assegurar l’exercici correcte del dret que reconeix aquesta Llei.

El grup de treball està integrat pel director general del Servei de Salut, Juli Fuster; el director general de Prestacions i Farmàcia, Nacho García; la secretària general de la Conselleria de Salut i Consum, Guadalupe Pulido, i representants del Departament Jurídic de la Conselleria.