22 d’abril 2021 <10aL>Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

La directora general de Política Lingüística manté reunions amb les institucions d’Eivissa per coordinar accions NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La directora general de Política Lingüística manté reunions amb les institucions d’Eivissa per coordinar accions

Beatriu Defior s’ha trobat amb la consellera de Cultura i amb els regidors de política lingüística

La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, s’ha reunit amb representants de diferents institucions d’Eivissa. La primera de les trobades ha estat amb els regidors dels ajuntaments d’Eivissa responsables de l’àrea de política lingüística. En la reunió s’ha expressat la preocupació per l’ús de la llengua catalana a l’Administració pública, especialment a l’àmbit sanitari. En aquest sentit, s’ha manifestat la voluntat i la necessitat de coordinar esforços per garantir els drets dels ciutadans i assegurar la presència que correspon al català com a llengua pròpia de les Illes Balears.

Defior també ha mantingut una reunió amb Sara Ramon, consellera de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell d’Eivissa. La reunió ha estat en el marc de coordinació que mantenen ambdues institucions, Govern i Consell, pel que fa a la política lingüística. La directora general igualment s’ha trobat amb Montse Montés, vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Eivissencs. Defior ha manifestat que aquestes trobades serveixen per “traçar col·laboració per avançar en l’ús social i oficial de la llengua catalana”.

Així mateix, el vespre d’aquest dimecres, Defior ha assistit a la presentació del I Concurs de Videorecomanacions Culturals per a Joves Youtubers a Sant Josep, que convoca conjuntament amb l’Ajuntament. Aquesta iniciativa és una proposta de col·laboració amb els ajuntaments de les Illes Balears que s’ha llançat des de la DGPL.