29 març 2021 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

CONSELL DE GOVERN: MEDI AMBIENT DESTINARÀ 1,3 MILIONS D’EUROS PER POTENCIAR L’ECONOMIA CIRCULAR CConsell de Govern

CONSELL DE GOVERN: MEDI AMBIENT DESTINARÀ 1,3 MILIONS D’EUROS PER POTENCIAR L’ECONOMIA CIRCULAR

\ Serà a través d’una convocatòria de subvencions per a entitats privades

\ Es finançarà a través del fons de l’Impost de Turisme Sostenible


El Consell de Govern ha atorgat al conseller de Medi Ambient i Territori l’autorització per exercir la competència en matèria d’autorització i disposició de la despesa amb relació a l’expedient de convocatòria d’ajuts, mitjançant subvencions públiques, per impulsar l’economia social i circular, gestionar de manera sostenible els residus turístics i crear llocs de feina amb càrrec al Fons de l’Impost d’Impuls del Turisme Sostenible.

Així, es destinaran 1,3 milions d’euros a subvencionar iniciatives d’entitats privades, amb un objecte social i ambiental clar, que tenguin com a objectiu participar de l’impuls cap a una transició a un model d’economia circular. Aquesta quantitat es distribuirà en dues anualitats – 2022 i 2023 –, amb una execució de 650.000 euros cada any.

Amb aquesta convocatòria es dona continuïtat, doncs, a la tasca iniciada amb la primera línia de subvencions, amb un total de 700.000 euros, que va permetre posar en marxa 14 projectes i contractar més d’una seixantena de persones. L’impuls de l’economia circular a les empreses de les Illes Balears permet situar-es en la línia de compliment dels objectius marcats per la Llei 8/2019 de residus i sòls contaminats.