16 desembre 2020 Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

L’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics edita un calendari per al 2021 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics edita un calendari per al 2021

La publicació commemora els 25 anys de la Declaració Universal de Drets Lingüístics

L’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics a les Illes Balears, que recentment s’ha presentat en públic, acaba d’editar un calendari de taula per a l’any 2021. Amb aquesta publicació, es vol donar a conèixer l’Oficina i se’n faciliten les dades de contacte. Així mateix, el calendari també serveix per commemorar que l’any vinent es compleix el 25è aniversari de l’aprovació de la Declaració Universal de Drets Lingüístics.

L’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics és un ens vinculat a la Direcció General de Política Lingüística. Una de les funcions de l’Oficina és, precisament, difondre informació sobre els drets lingüístics i la necessitat de garantir-los. Per aquesta raó, el calendari reprodueix alguns continguts essencials de la Declaració, la qual aborda la necessitat d’articular els drets lingüístics de comunitats, grups i persones que comparteixen un mateix espai. Encara que la Declaració no té caràcter jurídic vinculant, és un document de referència en l’àmbit internacional que ha rebut el suport de la UNESCO.

Del calendari se n’ha fet un tiratge de 25.000 exemplars. Els destinataris són, principalment, el personal de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, però també se’n facilitaran exemplars a les persones o col·lectius que hi estiguin interessats. Se’n poden demanar còpies directament a l’Oficina a través de l’adreça electrònica oficina@dgpoling.caib.es.