8 d’octubre 2020 Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització

Oberta la convocatòria dels Premis autonòmics del Voluntariat Illes Balears 2020 NNota Informativa

Oberta la convocatòria dels Premis autonòmics del Voluntariat Illes Balears 2020

El termini per presentar candidatures comença aquest divendres, 9 d’octubre. Aquesta segona edició dels Premis incorpora una nova categoria que premia accions d’organització veïnal coordinades pels ajuntaments.

El Butlletí Oficial de les Illes Balears publica avui la convocatòria de la segona edició dels Premis autonòmics del Voluntariat Illes Balears 2020. Uns guardons que convoca la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització a través de la Direcció General de Participació i Voluntariat, adscrita a la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica i Bon Govern.

L’objectiu d’aquests Premis és donar suport i reconeixement públic a l’acció de les entitats de voluntariat que desenvolupen la seva activitat a les Illes Balears. I es concreten en diferents modalitats.

D’una banda, els Premis autonòmics de Voluntariat creixen amb una nova modalitat amb la creació d’un Premi d’Organització Veïnal. Cada un d’ells està dotat amb 3.000 euros i s’atorguen a entitats de voluntariat que estiguin executant o hagin desenvolupat un programa de voluntariat en el territori de la comunitat autònoma de les Illes Balears els darrers 2 anys. Hi ha un Premi autonòmic del Voluntariat per a cada illa, que pren els noms de Premi Olivera en el cas de l’illa de Mallorca, Premi Tamarell per a projectes a Menorca, Premi Estepa per a l’illa d’Eivissa i el Premi Savina, per a programes de voluntariat desenvolupats a l’illa de Formentera.

El nou guardó que es crea en aquesta segona edició, Premi d’Organització Veïnal, està dirigit a actuacions de col·laboració ciutadana que es desenvolupen de manera conjunta i coordinada des dels ajuntaments i que van dirigides al teixit social del seu municipi amb l’objectiu d’erradicar o disminuir mancances socials i/o sanitàries.

També es mantenen, per segon any consecutiu, les mencions i reconeixements a entitats del voluntariat i també a dues persones voluntàries per la seva trajectòria personal i la seva participació activa i compromesa en el desenvolupament de programes de voluntariat dins les entitats de les Illes Balears.

El termini per presentar candidatures als Premis autonòmics de Voluntariat comença aquest divendres 9 d’octubre i finalitza el 20 d’octubre. Mentre que les propostes per a mencions i reconeixements a entitats i trajectòries personals també es poden presentar des d’aquest divendres, 9 fins al 23 d’octubre.

Per a més informació podeu consultar l'enllaç següent: http://www.caib.es/sites/suportalvoluntariat/ca/premi_organitzacia_veanal/