5 d’octubre 2020 Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

El canvi d'actituds lingüístiques és el leitmotiv de la IV Jornada de Dinamització Lingüística NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El canvi d'actituds lingüístiques és el leitmotiv de la IV Jornada de Dinamització Lingüística

Ha tingut lloc aquest dilluns a Palma. Una seixantena de persones l’han seguit en directe per internet.

Les actituds lingüístiques han estat l’argument central de la IV Jornada de Dinamització Lingüística organitzada per la Direcció General de Política Lingüística. Experts d’arreu dels territoris de parla catalana han reflexionat sobre actituds, rols, representacions i comportaments lingüístics. Els ponents han estat Bernat Joan, Isidor Marí, Nanda Ramon, Marina Massaguer, Avel·lí Flors-Mas i Mireia Trenchs. 

Algunes de les reflexions més destacades han girat al voltant dels perquès de certes actituds negatives davant la llengua catalana. També s’ha parlat dels perfils i rols que tenen les persones no catalanoparlants que resideixen arreu del domini lingüístic. S’han plantejat diverses problemàtiques de caire sociolingüístic i s’han proposat algunes mesures d’actuació ja que, com ha dit Isidor Marí “les actituds lingüístiques són modificables”. 

La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, ha estat l’encarregada de cloure la jornada. Defior ha destacat la importància de les actituds lingüístiques en els processos de normalització. Així mateix, ha explicat que s’escoltarà l’opinió i les propostes dels inscrits per concretar el tema de la propera jornada. 

La jornada s’ha dut a terme a l’edifici ONCE de Palma on hi han assistit una trentena de persones. També l’han seguit a través d’internet una seixantena d’inscrits. En aquest sentit, el nombre de participants s’ha doblat respecte de les edicions anteriors.