LOGO CAIB
Contingut
19 setembre 2020Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

El Dia Europeu de les Llengües se celebrarà a les Illes Balears la propera setmana NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Dia Europeu de les Llengües se celebrarà a les Illes Balears la propera setmana

/ Hi haurà activitats arreu del territori i un acte central al Parlament dijous / La celebració servirà per posar en valor la llengua catalana

El Govern de les Illes Balears commemora la setmana vinent el Dia Europeu de les Llengües amb una sèrie d’activitats arreu de l’arxipèlag. El Dia Europeu de les Llengües se celebra el 26 de setembre i té com a objectius reivindicar la riquesa i la diversitat lingüístiques i fomentar l’aprenentatge de llengües a tot el continent. Les institucions de les Illes Balears s’afegeixen a aquesta celebració per fer valer la llengua catalana com a aportació al patrimoni lingüístic europeu. També per recordar que el multilingüisme present a societats com la nostra és una riquesa per als territoris. 

La celebració ha estat impulsada des de la Direcció General de Relacions Exteriors i la Direcció General de Política Lingüística. S’hi han sumat els consells insulars, la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), l’Ajuntament de Palma i la Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística (NPLD). Durant tota la setmana es desenvoluparà l’agenda d’activitats organitzades per les diferents institucions. 

L’acte central serà la conferència del doctor i professor de dret de la UIB Antoni Llabrés al Parlament de les Illes Balears, sota el títol “Règim jurídic del plurilingüisme i drets lingüístics”. Es podrà seguir en directe per internet a diaeuropeullengues.caib.cat, on també es pot trobar tota la informació referent a la programació. 

A més, divendres migdia tindrà lloc un seminari web titulat “Illes i llengües: sostenir la diversitat lingüística a les illes d'arreu d'Europa”, en el qual participarà Agustina Vilaret, secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística del Govern, la responsable de política lingüística del govern de Còrsega i un expert de les Illes Aland.

Entre altres iniciatives que es faran en commemoració del Dia Europeu de les Llengües hi ha una penjada de banderoles a edificis de les institucions adherides, una conferència de Bel Zaballa titulada “El futur del català depèn de tu” o teatre i contacontes a diverses biblioteques de les Illes.