4 d’octubre 2019 <10aL>Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

El conseller Negueruela es reuneix amb la plantilla de Thomas Cook NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El conseller Negueruela es reuneix amb la plantilla de Thomas Cook

En una assemblea on han assistit unes 200 persones, el conseller ha explicat les principals mesures aprovades pel Govern

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i la directora general de Treball i Salut Laboral, Virginia Abraham, han visitat aquest divendres la seu de Thomas Cook a Palma per reunir-se amb els treballadors i les treballadores del tour operador. En una assemblea a la qual han assistit unes 200 persones, Negueruela ha explicat quines són les mesures que el Govern ha posat en marxa per donar suport a la plantilla en el procés concursal de la companyia.

A la reunió, després d'una jornada en què els treballadors i treballadores triaven la comissió que ha de negociar amb l'empresa les condicions del tancament, han assistit també representants sindicals per resoldre dubtes sobre la situació laboral de la plantilla. D'aquesta manera, s'ha pogut donar, de primera mà, tota la informació a les persones afectades sobre la tasca que s'ha dut a terme des de la Conselleria de Treball durant les darreres setmanes.

Negueruela ha traslladat a la plantilla el suport del Govern davant aquesta situació i ha assegurat que representants de la Conselleria tornaran a la seu de la companyia per resoldre el dubtes que puguin sorgir quan sigui necessari. “A partir d'ara”, ha celebrat, “la comunicació entre els treballadors i treballadores i el Govern serà molt més fluida i directa perquè es podrà canalitzar a través de la representació legal que s'ha escollit avui”.

El conseller ha explicat els detalls de l'ajuda de 500 euros mensuals per a les persones treballadores de Thomas Cook que ni cobren nòmina ni estan en una situació legal que els permeti demanar una prestació o subsidi d'atur i que s'ha aprovat avui al Consell de Govern. També ha recordat que a partir del dilluns s'habilitarà un punt d'informació del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) a la seu de l'empresa per donar informació sobre aquesta mesura i la resta dels serveis que ofereix el SOIB en matèria d'orientació i intermediació laboral.