LOGO CAIB
Contingut
1 abril 2019| <9ªL> Conselleria de Salut

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris aprova l’ús de dos fàrmacs per tractar la malaltia d’Andrade NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris aprova l’ús de dos fàrmacs per tractar la malaltia d’Andrade

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i la subdirectora d’Atenció a la Cronicitat, Angélica Miguélez, s’han reunit avui amb la presidenta de l’Associació Balear de la Malaltia d'Andrade, Mercedes Isern, i la secretària de l’entitat, Catalina Bibiloni.

Durant la reunió, la consellera ha informat les representants de l’Associació que l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha aprovat l’ús de dos fàrmacs per al tractament de l’amiloïdosi per transtiretina hereditària (Tegsedi i Onpattro).

En els assaigs clínics, ambdós medicaments han mostrat que tenen efectes clínics rellevants en components neurològics de la malaltia i en la qualitat de vida dels afectats. El segon també ha mostrat un impacte positiu en els paràmetres cardíacs dels malalts.

Patricia Gómez ha explicat a Isern i Bibiloni que en aquests moments els dos fàrmacs estan pendents de la valoració de la Comissió Interministerial de Preus de Medicaments i Productes Sanitaris i després passaran per la Comissió Permanent de Farmàcia abans d’estar a disposició de les persones afectades.