2 novembre 2017 | <9ªL> Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques

La consellera Cladera presenta el Projecte de llei de pressuposts i la modificació de la Llei d’activitats als municipis NNota Informativa

La consellera Cladera presenta el Projecte de llei de pressuposts i la modificació de la Llei d’activitats als municipis

El Fons de Cooperació Local augmenta un 17% per al 2018 i arriba a una dotació de 14,5 milions d’euros
La consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha presentat avui el Projecte de llei de pressuposts per al 2018 i la proposta de modificació de la Llei 7/2013 de règim jurídic d’instalació, accés i exercici d’activitats a les Illes Balears, davant batles i regidors dels municipis a la seu de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (Felib).

El nou projecte de pressuposts autonòmics inclou un increment del Fons de Cooperació Local del 17%, el que suposa un augment de 2,5 milions d’euros, fins a arribar a una dotació de 14,5 milions d’euros, en compliment del compromís que ja va quedar reflectit a l’acord signat el passat estiu per la consellera Cladera i el president de la Felib, Joan Carles Verd.

Els comptes de la CAIB per al 2018 també preveuen una partida de 2,4 milions d’euros per al Fons de seguretat pública, segons ha explicat la consellera. Cladera ha participat a aquest acte juntament amb el president de la Felib, Joan Carles Verd, i acompanyada pel director general d’Emergències i Interior, Pere Perelló, i per la directora de l’Agència Tributària de les Illes Balears, Maria Antònia Truyols.

Cladera i Perelló han explicat també la proposta de modificació de la Llei 7/2013 d’activitats. Aquesta reforma legislativa ha de servir per simplificar les tramitacions, regular les noves activitats itinerants, reforçar els controls de les activitats il·legals i resoldre els problemes, principalment de caràcter tècnic, detectats des de l’entrada en vigor de l’actual normativa.